Απολογισμός Συνεδρίου Carglass®: More than Glass-«Bring the Future, Today»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό συνέδριο «Carglass®: More than Glass – Bring the Future Today», που μεταδόθηκε live από τα κεντρικά γραφεία της Carglass® στις 15 Απριλίου 2021 με την πολύτιμη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από κορυφαίες εταιρείες και φορείς.

 Κεντρικά θέματα της εκδήλωσης αποτέλεσαν οι τεχνολογικές εξελίξεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και πρωτίστως, πώς η Carglass®  Ελλάδας ανταποκρίνεται με συνέπεια και ευθύνη απέναντι σε αυτές, ώστε να δηλώνει πανέτοιμη για τη νέα εποχή.

Το συνέδριο βασίστηκε στο τρίπτυχο «Carglass®: More than Glass», που περικλείει τις τρεις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα για εγγυημένο και ασφαλές αποτέλεσμα: χρήση προηγμένης Τεχνολογίας, Πιστοποιημένες μέθοδοι εργασίας  και Γνήσια Κρύσταλλα.

Την παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε με επιτυχία ο Δημήτρης Μπαλής, γνωστός δημοσιογράφος στον κλάδο του αυτοκινήτου, ο οποίος πραγματοποίησε την έναρξη του συνεδρίου υποδεχόμενος τους Κανάρη Παπαναστασόπουλο, General Manager & CEO, Carglass® Ελλάδας και Μάρθα Στεφανοπούλου, Deputy General Manager & CEO, Carglass® Ελλάδας, που απηύθυναν Χαιρετισμό στους καλεσμένους.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης εξελίχθηκε βάσει του τρίπτυχου «Carglass®: More than Glass», με εναρκτήριο στοιχείο τα κρύσταλλα και την περιπλοκότητα που επιφέρουν σε αυτά οι νέες τεχνολογίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Eddie Irving, Operations Manager Franchise Markets - Belron International, «Υπάρχει ήδη μεγάλη ενσωμάτωσή τους (πχ Συστήματα ADAS  στο 51% μέχρι το 2025). Συνεργαζόμαστε στενά με την Carglass® Ελλάδος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, η τεχνογνωσία, η εκπαίδευση και οι υποδομές για να ανταπεξέρχεται στις νέες τεχνολογίες αμέσως μόλις βγαίνουν στην αγορά.»

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Samuel Cheng, Project and Key Account Manager της Fuyao Group, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κρυστάλλων στον κόσμο. Ενισχύοντας τα λεγόμενα του Eddie Irving, παρουσίασε όλες τις νέες τεχνολογικές τάσεις στα κρύσταλλα, τις οποίες η Fuyao εφαρμόζει μέσα από τη συνεργασία της με κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Mercedes, Audi, VW κά.

Η επένδυση στη χρήση προηγμένης τεχνολογίας αποτελεί για την Carglass® Ελλάδος εδώ και 20 χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της και βασική προϋπόθεση για την διασφάλιση σωστής λειτουργίας των τεχνολογιών που εφαρμόζονται στα νέα οχήματα. Όπως ανέφερε και ο Eddie Irving κατά τη 2η παρουσίασή του, «Τα νέα συστήματα θα γίνουν υποχρεωτικά βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το 2024. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, οι πάροχοι του κλάδου επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά εφόδια ώστε να αναγνωρίζουν, να πραγματοποιούν και να εγγυώνται τη σωστή διενέργεια Παραμετροποίησης ADAS».

Κλείνοντας με τις τρεις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται στον κλάδο θραύσης κρυστάλλων, ο Chris Cotterill, UK Business Development Manager από Institute of the Motor Industry, παρουσίασε στους συμμετέχοντες το έργο του IMI στο να αξιολογεί και να πιστοποιεί τεχνικούς και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο κύριος Cotterill, αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία του IMI με την Belron και την Carglass® Ελλάδος, δηλώντας ότι «Η εταιρική σχέση με την Carglass® είναι παντού και πιστοποιώ και εγώ τον υψηλό επαγγελματισμό που είδαμε στην Carglass® Ελλάδας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στα standards που το IMI έχει θέσει για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα συστήματα ADAS και έχουν αναγνωριστεί πλέον επίσημα από τη Βρετανική και άλλες κυβερνήσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων, την Carglass® Ελλάδος εκπροσώπησαν η Γιούλη Τσιριγώτη,  National Sales Manager και ο Κωνσταντίνος Μαυριδάρας, National Account Manager, οι οποίοι αναφέρθηκαν αναλυτικά στις επενδύσεις που η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια σε υποδομές και εκπαίδευση του προσωπικού. Τα στελέχη της Carglass® Ελλάδος, παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με την πορεία που έχει διανύσει ο οργανισμός από το 2014 μέχρι σήμερα, όσον αφορά στην τεχνογνωσία και τις νέες τεχνολογίες και ανέδειξαν τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες ανταπεξέρεχεται επιτυχώς η Carglass® με στόχο πάντα την ασφάλεια των οχημάτων και των επιβατών.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Institute of the Motor Industry και του Fuyao Group, που συμμετείχαν και ως ομιλητές, αλλά και την υποστήριξη πολύτιμων συνεργατών της Carglass®, την Act! Promotions, την Electra Hellas με τον τεχνολογικό εξοπλισμό Hella Gutmann, τη Henkel και τη Real Consulting.