Η Carglass® Ελλάδος συμμετείχε στο Spirit of Belron® Challenge 2021 – Round the World Challenge

H Carglass® Ελλάδος συμμετείχε και φέτος στο 2o virtual challenge της μεγαλύτερης φιλανθρωπικής και αθλητικής διοργάνωσης της Belron®, μητρικής εταιρείας της Carglass®, που εδώ και 20 χρόνια πραγματοποιείται ετησίως με στόχο την οικονομική ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Afrika Tikkun.

Spirit of Belron Challenge

Το virtual challenge πραγματοποιήθηκε 22 με 26 Σεπτεμβρίου. Και αυτή τη χρονιά, εξαιτίας της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, το event πραγματοποιήθηκε απομακρυσμένα με τη χρήση εφαρμογής που καταγράφει τις ατομικές χιλιομετρικές αποστάσεις, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται με την κοινότητα τους χρόνους, τα χιλιόμετρα και τις στιγμές τους από την αθλητική διοργάνωση, μέσω του ατομικού τους προφίλ.

Φέτος, σε διάστημα πέντε ημερών, με περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ή ποδήλατο οι συμμετέχοντες κατάφεραν να διανύσουν συνολικά 167,090 χιλιόμετρα, που αντιστοιχεί στην κάλυψη της απόστασης του γύρου της γης περισσότερες από τέσσερις φορές. Η ελληνική ομάδα κατέγραψε ρεκόρ συμμετοχών, αφού φέτος συμμετείχαν κατά 25% περισσότεροι συμμετέχοντες σε σχέση με το 2020, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη, η Carglass® Ελλάδος έλαβε την έκτη θέση σε ποσόστωση συμμετοχών βάσει του πληθυσμού των εργαζομένων της εταιρείας, ανάμεσα σε 29 χώρες που συμμετείχαν στο event.

Το Spirit of Belron® Challenge συνδυάζει την Κοινωνική Ευθύνη και την Συνεισφορά με την φυσική δραστηριότητα και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων από όλες τις χώρες του ομίλου. Αξιοσημείωτη ήταν και η τεράστια κινητοποίηση για την αθλητική διοργάνωση, με περισσότερους από 8,100 συμμετέχοντες παγκοσμίως. Από το αθλητικό γεγονός, συγκεντρώθηκαν 2,3 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού της Νότιας Αφρικής, Afrika Tikkun.

Για την Carglass® Ελλάδος, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας αλλά και των εργαζομένων, που ασπάζονται κοινές αξίες συνεισφοράς και ενδιαφέροντος για τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.