Blog

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πάγο στο παρμπρίζ

pagos sto parmpriz

Ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι ο πάγος στο παρμπρίζ και τα τζάμια του αυτοκινήτου. Ειδικά το πρωί μετά τις χαμηλές θερμοκρασίες που προκύπτουν τις βραδινές ώρες. Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ σας χωρίς να το φθείρετε ή να προκαλέσετε ανεπιθύμητες ρωγμές.

Βάλτε μπρος το αυτοκίνητο

Το άναμμα της μηχανής του αυτοκινήτου λίγη ώρα πριν ξεκινήσετε, μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο. Αφού ζεσταθεί η μηχανή, γυρίστε τις ρυθμίσεις της θερμοκρασίας στην «απόψυξη». Βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση είναι στη μεσαία «σκάλα», καθώς η απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει ρωγμή σε τυχόν θραύσματα τα οποία δεν έχετε παρατηρήσει.

 

Ξύστρα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας δύο διαφορετικές ξύστρες. Συνήθως στο πορτ-μπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σας για εύκολη πρόσβαση. Το ένα μπορεί να είναι ειδικά για χιόνι, ενώ το άλλο μπορεί να είναι για πάγο. Βεβαιωθείτε ότι η ξύστρα που προορίζεται για πάγο και είναι κατασκευασμένη από πλαστικό για να μην γρατσουνίσει το τζάμι.

 

Λύσεις

Αν και σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές στο παρμπρίζ, υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον πάγο. Το ένα είναι ένα διάλυμα αλατόνερου. Το αλάτι θα εμποδίσει το νερό που χρησιμοποιείτε να ξαναπαγώσει πάνω στο παρμπρίζ, ενώ ταυτόχρονα λιώνει τον υπάρχοντα πάγο. Ψεκάστε ελαφρά, γιατί το πολύ αλάτι μπορεί να καταστρέψει το τζάμι. Η δεύτερη επιλογή είναι με βάση το αλκοόλ. Οι χημικές ουσίες στην αλκοόλη δρουν με τον ίδιο τρόπο και λιώνουν τον πάγο. Αυτό το διάλυμα δεν προκαλεί ζημιά στο τζάμι, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μεγαλύτερες ποσότητες.

 

Υαλοκαθαριστήρες

Φροντίστε να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας πριν έρθει ο χειμώνας. Το να έχετε φθαρμένους ή παλιούς υαλοκαθαριστήρες όχι μόνο δυσκολεύουν  τον καθαρισμό του παρμπρίζ σας από το χιόνι και τον πάγο, αλλά μπορούν επίσης να βλάψουν το παρμπρίζ σας. Στην Carglass® μπορείτε να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες σας απλά με μια επίσκεψη σε ένα από τα εταιρικά καταστήματά μας.

 

Να είστε πάντα προσεκτικοί πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας μετά από μια κρύα νύχτα. Βεβαιωθείτε ότι όλος ο πάγος έχει λιώσει, καθώς τυχόν υπολείμματα μπορεί να εμποδίσουν την ορατότητα. Θυμηθείτε, πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια σας!

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας