Blog

Ταξίδι με αυτοκίνητο: Προετοιμασία για καλοκαιρινό road trip!

taksidi me autokinito

 Λατρεύετε τα road trips σε μαγευτικά τοπία; Είστε στην κατάλληλη χώρα! Εάν σας αρέσουν τα ταξίδια, η περίοδος του καλοκαιριού αποτελεί την καλύτερη στιγμή για να σχεδιάσετε ένα αξέχαστο ταξίδι με αυτοκίνητο, σε έναν από τους αμέτρητους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας. Είτε αναζητάτε χερσαίο προορισμό, είτε πρόκειται να περάσετε τις διακοπές σας σε κάποιο νησάκι, το αυτοκίνητό σας αποτελεί τον σύμμαχο σας. Πριν από κάθε ταξίδι είναι σημαντικό να προετοιμάζετε κατάλληλα το αυτοκίνητό σας, για να απολαμβάνετε ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς άγχος.  Πριν φτιάξετε βαλίτσες, λοιπόν, δώστε προτεραιότητα στο μεταφορικό σας μέσο.

Τι πρέπει να κάνετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο;

1.Ετήσιο Service

Εάν δεν έχετε προχωρήσει φέτος με το ετήσιο service του αυτοκινήτου σας, πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι μια καλή αφορμή για να το πραγματοποιήσετε. Για να είναι ανέμελες οι καλοκαιρινές σας διακοπές, είναι καλό να επισκεφτείτε το συνεργείο, για να ελέγξουν την κατάσταση του οχήματος, καθώς επίσης και τα υγρά του αυτοκινήτου σας, όπως τα λάδια, το υγρό υδραυλικού τιμονιού και φρένων κ.α.

2.Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων

Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πως οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματος θα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ειδικότερα εάν ακούγεται θόρυβος κατά τη λειτουργία τους, ή εάν είναι φθαρμένοι, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργήσουν γρατζουνιές στο παρμπρίζ σας. Πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο, είναι μια καλή ευκαιρία να προχωρήσετε στην αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων του οχήματός σας, με νέους υαλοκαθαριστήρες Bosch σε ένα κατάστημα Carglass®.

3.Ξεθάμπωμα φαναριών

Όσο απομακρύνεστε από τους δρόμους της πόλης, οι συνθήκες οδήγησης μεταβάλλονται. Στο ταξίδι σας με αυτοκίνητο, είναι πιθανό να βρεθείτε σε μέρη με ομίχλη. Σε αυτή την περίπτωση, τα φώτα σας θα παίξουν σημαντικό ρόλο για να μπορέσετε να συνεχίσετε. Πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας, λοιπόν, θα πρέπει να ελέγξετε σχολαστικά τα φανάρια σας και αν σας φαίνονται θαμπά, να προχωρήσετε σε ξεθάμπωμα. Σε όλο το εταιρικό δίκτυο της Carglass®, προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στο ξεθάμπωμα φαναριών μέσα σε 60 λεπτά, με ορατό αποτέλεσμα, κατόπιν ραντεβού.

4.Φλας, αλάρμ, φώτα.. λειτουργούν σωστά;

Κάτι που επίσης δεν πρέπει να αμελήσετε πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο, είναι να ελέγξετε εάν λειτουργούν σωστά τα ηλεκτρικά του οχήματός σας. Θα ήταν καλό να πραγματοποιήσετε μερικά tests, αναφορικά με τα φώτα, τα αλάρμ, τα φλας, εμπρός και πίσω, για να διασφαλίσετε ότι λειτουργούν όπως πρέπει, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως κατά την οδήγηση.

5.Πίεση ελαστικών

Κάτι που συχνά αμελούν να ελέγξουν οι περισσότεροι οδηγοί, είναι η πίεση των ελαστικών τους. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς στα περισσότερα βενζινάδικα μπορείτε να ελέγξετε την πίεση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας και φυσικά, να συμπληρώσετε την κατάλληλη ποσότητα με το μηχάνημα του αέρα.

6.Αντηλιακές μεμβράνες

Θέλετε ένα άνετο και αξέχαστο καλοκαιρινό road trip;  Θα χρειαστείτε σίγουρα αντηλιακές μεμβράνες! Οι αντηλιακές μεμβράνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αυτοκινήτου το καλοκαίρι καθώς περιορίζουν τη χρήση κλιματιστικού, προστατεύουν από τη UV ακτινοβολία και μειώνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στην Carglass® προσφέρουμε τις καλύτερες εκπτώσεις στις αντηλιακές μεμβράνες! Δείτε το κόστος, εδώ και κλείστε το ραντεβού σας άμεσα. Με αυτό τον τρόπο, θα είστε σε θέση να απολαύσετε ακόμη περισσότερο το ταξίδι σας. 

7.Καύσιμα

Όταν ξεκινάτε με το όχημά σας για τοποθεσίες που δεν έχετε επισκεφτεί ξανά, είναι καλό να είστε προετοιμασμένοι. Κάτι που σίγουρα δεν θα πρέπει να παραλείψετε πριν την αναχώρησή σας, είναι να γεμίσετε το ντεπόζιτο καυσίμων, για να μην ξεμείνετε στη μέση της διαδρομής. Ειδικότερα, εάν το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι πολύωρο και πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την εθνική οδό. 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να οργανωθείτε. Καλό σας ταξίδι!

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας