Blog

Ψηφιακός Μετασχηματισμός στην Carglass®: Ψηφιοποίηση & Διασύνδεση Συστημάτων

carglass ψηφιακος μετασχηματισμος

 Η εταιρεία Carglass® είναι ηγέτιδα στον κλάδο της επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων οχημάτων και παραμετροποίησης κάμερας ADAS στην Ελλάδα. Στην Carglass® συνεργαζόμαστε με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών για την κάλυψη των περιστατικών θραύσης, εξυπηρετώντας περισσότερους από 100,000 αυτοκινητιστές ετησίως, μέσα από το μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο του κλάδου και το κορυφαίο δίκτυο εξυπηρέτησης ADAS, με 38 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Με τα μάτια στραμμένα στην ανάπτυξη και στην καινοτομία, στην Carglass® επενδύουμε σε όλα τα επίπεδα της επιχειρησιακής μας δραστηριότητας, διατηρώντας ως πρωτεύοντα στόχο τη διευκόλυνση των διαδικασιών, τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας και την περαιτέρω ενίσχυση των συνεργασιών μας. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού της Carglass®, που ήδη από το 2012 στοχεύει στην πλήρη ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, αλλά και στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνεργάτες μας, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες leasing.

E-filling και Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Η εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού απαιτεί όχι μόνο επιχειρησιακή ευελιξία στην υιοθέτηση νέων εφαρμογών, αλλά κυρίως την εναρμόνιση της κουλτούρας του κάθε οργανισμού στα νέα δεδομένα. Στην Carglass® ήδη από το 2012, έχουμε θέσει ως επιχειρησιακό στόχο την υιοθέτηση ψηφιακών μέσων που αυξάνουν την εσωτερική παραγωγικότητα και μειώνουν τους χρόνους επικοινωνίας με τους στρατηγικούς συνεργάτες μας, όπως είναι το σύστημα ψηφιακής διασύνδεσης «E-filling». To «E-filing» της Carglass® είναι μια εφαρμογή που συνδέεται με το ERP σύστημα της εταιρείας, η οποία μεταφέρει αρχεία στα ERP συστήματα των ασφαλιστικών εταιρειών. Μάλιστα, είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται τεχνικά στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών μας, ανεξάρτητα της ηλεκτρονικής τους υποδομής, καθώς περιλαμβάνει user friendly περιβάλλον για χειρωνακτική διαχείριση των δεδομένων.

Σημαντικό πυλώνα για την ήδη υπάρχουσα πορεία μας προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό αποτελεί η εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. Στην Carglass® έχουμε προχωρήσει στην ψηφιοποίηση και των λοιπών δικαιολογητικών, όπως είναι η άδεια αυτοκινήτου, το δίπλωμα οδήγησης και η δήλωση ζημιάς, τα οποία είναι απαραίτητα για την διεκπεραίωση των περιστατικών,  αναβαθμίζοντας το ήδη υπάρχον σύστημα. Η έγκαιρη έκδοση παραστατικών αποτελεί το πιο σημαντικό δικαιολογητικό στον κύκλο αποζημίωσης τόσο για τον κλάδο επισκευής και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτων, όσο και για τον ασφαλιστικό. Καθότι τα παραστατικά εκδίδονται πλέον ψηφιακά, αποστέλλονται, τόσο στους συνεργάτες όσο και στους τελικούς καταναλωτές, σε πραγματικό χρόνο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ωφελούνται άμεσα από αυτό, καθώς ενημερώνονται άμεσα  για την ασφαλιστική δαπάνη, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται ο χρόνος διεκπεραίωσης του φακέλου ζημιάς και συνεπώς ο χρόνος ολοκλήρωσης του περιστατικού.

Διατηρώντας πάντα το παράθυρο ανοιχτό προς το μέλλον και με τη συνεχή υποστήριξη και εκπαίδευση των Ανθρώπων μας, συνεχίζουμε την υλοποίηση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, πραγματώνοντας επιπλέον  ανάπτυξη στα συστήματά μας. Στόχο μας αποτελεί η περαιτέρω επένδυση σε εφαρμογές που θα επιφέρουν περισσότερη ευελιξία, μεγιστοποίηση της απόδοσης και ασφαλείς συναλλαγές για εμάς και τους συνεργάτες μας.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας