Κατηγορίες κρυστάλλων

Κατηγορίες κρυστάλλων

Στην Carglass® με βασικό γνώμονα την ποιότητα και την ασφάλεια, προμηθευόμαστε πιστοποιημένα γνήσια κρύσταλλα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο, όπως μεταξύ άλλων, τους πολυβραβευμένους από τις αυτοκινητοβιομηχανίες FUYAO και AGC που εμπιστεύονται οι Mercedes, BMW, VW, Tesla κ.λπ.. Όλοι οι προμηθευτές μας είναι πιστοποιημένοι και αποτελούν τους βασικούς προμηθευτές των εταιρειών που κατασκευάζουν τα οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ποιες είναι οι κατηγορίες κρυστάλλων αυτοκινήτου;

Οι βασικές κατηγορίες στον κλάδο των κρυστάλλων αυτοκινήτου είναι οι εξής:

ΟΕ ή Original Equipment & ΟΕΜ ή Original Equipment Manufacturer

Το κρύσταλλο ΟΕ τοποθετείται από την αυτοκινητοβιομηχανία στο όχημα, κατά την διαδικασία παραγωγής. Το κρύσταλλο OEM είναι ίδιο με το ΟΕ.

Ισοδύναμο ΟΕΜ ή Original Equipment Manufacturer Equivalent

Είναι ίδιο με το ΟΕ & το ΟΕΜ. Το ισοδύναμο ΟΕΜ παράγεται από τους κατασκευαστές κρυστάλλων, που είναι διαπιστευμένοι για την παραγωγή των ΟΕ κρυστάλλων, που τοποθετούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Carglass® τοποθετεί ΜΟΝΟ κρύσταλλα που είναι ισοδύναμα με τα ΟΕM και φέρουν την αντίστοιχη  ποιότητα και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά με εκείνα που φέρει το κρύσταλλο του οχήματος.

Ο όρος «αντίστοιχη ποιότητα» σημαίνει ότι το κρύσταλλο που τοποθετείται από την Carglass®:


  • Είναι πιστοποιημένο από τον κατασκευαστή για την ίδια ποιότητα και τα ίδια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά ασφαλείας που φέρει το κρύσταλλο που έχει τοποθετηθεί στο όχημα από τον κατασκευαστή του. Αυτό σημαίνει και πλήρη συμμόρφωση στο διεθνές πρότυπο ECE R
  • Παράγεται από τους ίδιους κατασκευαστές κρυστάλλων οι οποίοι είναι επίσης διαπιστευμένοι για την προμήθεια του πρωτότυπου κρυστάλλου ΟΕ και εφαρμόζουν τις διαδικασίες διαχείρισης ποιότητας που έχει ζητήσει η Carglass®, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστευσης σύμφωνα με το ISO 9001 (TS 16949):2009.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευάζεται από τον ίδιο κατασκευαστή που κρυστάλλων, στην ίδια εγκατάσταση παραγωγής με το κρύσταλλο που είναι τοποθετημένο στο όχημα από τον κατασκευαστή του.
  • Στην όψη είναι ίδιο με το αρχικό κρύσταλλο του οχήματος, με μόνη διαφορά ότι δεν φέρει το λογότυπο του κατασκευαστή του οχήματος.

ARG ή Aftermarket Replacement Glass

To ARG παράγεται από κατασκευαστές που δεν είναι διαπιστευμένοι να προμηθεύουν πρωτότυπα κρύσταλλα ΟΕ. Επίσης, οι κατασκευαστές των ARG δεν έχουν περάσει τις ίδιες διαδικασίες πιστοποίησης ποιότητας με εκείνους που παράγουν τα ΟΕ & ΟΕΜ κρύσταλλα.  

Ποια είναι η διαφορά του κρυστάλλου που τοποθετεί η Carglass® με εκείνο που τοποθετούν οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων;

Όσον αφορά την ποιότητα του προϊόντος και τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με το πρότυπο ECE R43, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αυτό συμβαίνει καθώς το κρύσταλλο που τοποθετείται από την Carglass® παράγεται από τον ίδιο κατασκευαστή κρυστάλλων (και συχνά την ίδια εγκατάσταση παραγωγής) με το κρύσταλλο που τοποθετήθηκε αρχικά στο όχημα.

Η διαφορά που υπάρχει στο κρύσταλλο που τοποθετείται από την Carglass® σε σύγκριση με εκείνο που τοποθετούν οι κατασκευαστές κρυστάλλων είναι η απουσία  του λογότυπου του κατασκευαστή του οχήματος. Το λογότυπο της μάρκας του οχήματος υπάρχει στο κρύσταλλο ΟΕM, όμως δεν υπάρχει στο ισοδύναμο κρύσταλλο ΟΕΜ που τοποθετείται από την Carglass®. Αυτό συμβαίνει, καθώς ισχύουν νόμοι που προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα της χρήσης του λογοτύπου των κατασκευαστών οχημάτων.

Carglass®: More than glass

Η εταιρεία Carglass® κάνει τη διαφορά στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου. Πέρα από την αδιαμφισβήτητη  ποιότητα των κρυστάλλων που τοποθετούνται τόσο στο εταιρικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο των συνεργατών, η εταιρεία κάνει αποκλειστική χρήση πατενταρισμένης τεχνολογίας, σχεδιασμένη από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου Belron®. Επιπλέον, η μέθοδος που χρησιμοποιεί η εταιρεία Carglass®, Belron® Way of Fitting (BWoF), στην επισκευή και την αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου αποτελεί τη μοναδική ενδεδειγμένη διαδικασία όλου του κλάδου, πιστοποιημένη από τον Κορυφαίο Φορέα Αυτοκινήτου, Institute of the Motor Industry. Η πιστοποίηση αυτή, αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της αυστηρής ποιότητας των διαδικασιών που εφαρμόζονται σε κάθε εργασία. 


Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας