Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS

adas page

Οι Τεχνολογίες Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού ή ADAS (πχ. προειδοποίηση εκτροπής λωρίδας  κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας κλπ) εξοπλίζουν πλέον την πλειοψηφία των σύγχρονων οχημάτων, βελτιώνοντας σημαντικά την ενεργητική ασφάλεια. 

Με ποιον τρόπο, όμως, οι τεχνολογίες αυτές σχετίζονται με το παρμπρίζ;

Πολλά συστήματα ADAS χρησιμοποιούν κάμερα για τη λήψη πληροφοριών, η οποία είναι τοποθετημένη σε ειδική βάση πάνω στην εσωτερική πλευρά του παρμπρίζ, στο ύψος του καθρέπτη. Κατά την αντικατάσταση του παρμπρίζ, η κάμερα χρειάζεται να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί στο νέο παρμπρίζ. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών - σύμφωνα και με τις επίσημες οδηγίες των κατασκευαστών των αυτοκινήτων – η κάμερα χρειάζεται επαναρύθμιση (παραμετροποίηση) μετά την αντικατάσταση του παρμπρίζ, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της και κατά συνέπεια η σωστή λειτουργία των συστημάτων ADAS που υποστηρίζουν. 

Μια μη σωστά ρυθμισμένη κάμερα μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες στην ασφάλεια  των επιβατών αφού ή δεν θα λειτουργεί καθόλου ή ακόμη χειρότερα θα λειτουργεί λανθασμένα. Για το λόγο αυτό η παραμετροποίηση της κάμερας απαιτείται από τον κατασκευαστή του οχήματος, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των συστημάτων ADAS.

Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS

Υπηρεσία Carglass® “Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS” 

Η Carglass®, ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων αυτοκινήτων, εξελίσσει συνεχώς την τεχνογνωσία της και εμπλουτίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των συστημάτων αυτών μετά από κάθε αντικατάσταση εμπρόσθιου παρμπρίζ. Έτσι, ήδη από το 2014 διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εξοπλισμό για τη σωστή διάγνωση και παραμετροποίηση των καμερών που υποστηρίζουν συστήματα ADAS.

Η υπηρεσία “Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS” παρέχεται σε όλο το εταιρικό δίκτυο Carglass®, με χρήση φορητών διαγνωστικών μηχανημάτων καθώς και ειδικών πινάκων βαθμονόμησης. Παράλληλα, συνοδεύεται από βεβαίωση για την πιστοποίηση της σωστής  παραμετροποίησης της κάμερας.

Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS

 

Στην Carglass®, βεβαιωνόμαστε ότι ο οδηγός του οχήματος που διαθέτει σύστημα ADAS, προτού φύγει από το κατάστημά μας, θα είναι πλήρως ενημερωμένος για την ανάγκη παραμετροποίησης της κάμερας μετά την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ.

Η τεχνογνωσία μας προέρχεται όχι μόνο από την πολυετή παρουσία της Carglass® στον τομέα, αλλά κυρίως από τον όμιλο της Belron®, και ειδικότερα, το τμήμα Belron® Technical, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη καινοτομιών και τεχνικών προδιαγραφών, που ανοίγουν νέους ορίζοντες στο πεδίο της επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων.

Δείτε στο σύντομο βίντεο πως γίνεται η παραμετροποίηση της κάμερας ADAS με τη χρήση αποκλειστικών διαγνωστικών μηχανημάτων και ειδικούς πίνακες βαθμονόμησης.