Αντηλιακές Μεμβράνες Αυτοκινήτων: Νομοθεσία για Φιμέ Μεμβράνες & Όλα όσα πρέπει να Γνωρίζετε!

αντηλιακες μεμβρανες αυτοκινητου νομοθεσια

Οι αντηλιακές μεμβράνες προστατεύουν σημαντικά το εσωτερικό του οχήματος από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Στη σύνθεσή τους, οι αντηλιακές μεμβράνες περιέχουν στρώσεις που έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος, που οδηγεί σε μειωμένη χρήση κλιματιστικού και οικονομία καυσίμου. Επίσης, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ο περιορισμός της αντηλιάς, βελτιώνοντας τις συνθήκες ορατότητας.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και νομοθεσία που ορίζει τον ελάχιστο συντελεστή μετάδοσης του φωτός. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν περιορισμοί στις οπτικές ιδιότητες που μπορείτε να επιλέξετε για τα κρύσταλλα του οχήματός σας. Τι προβλέπει, λοιπόν,  η νομοθεσία για τις φιμέ μεμβράνες;

Νομοθεσία για τις αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτων

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο ελάχιστος συντελεστής μετάδοσης του φωτός των κρυστάλλων αυτοκινήτων καθορίζεται σε:

Α) 75% για το εμπρόσθιο παρμπρίζ

Β) 70% για τα πλαϊνά κρύσταλλα οδηγού και συνοδηγού

Γ) 70% για τα πίσω πλαϊνά κρύσταλλα και το οπίσθιο παρμπρίζ, εφόσον το όχημα δεν διαθέτει πλευρικούς καθρέφτες (σπάνια περίπτωση)

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, στα πίσω πλαϊνά κρύσταλλα και το πίσω παρμπρίζ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Από τα παραπάνω, εξαιρούνται όσοι παρουσιάζουν προβλήματα υγείας τα οποία επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία, εφόσον ο οδηγός του οχήματος έχει εξετασθεί από Δ.Ι.Ε. και υπάρχει σχετικό πόρισμα εξέτασης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με την επιλογή των μη νόμιμων μεμβρανών στα εμπρόσθια κρύσταλλα, χωρίς σχετικό αποδεικτικό πόρισμα εξέτασης, υπάρχει κίνδυνος προστίμου. 

Οι κωδικοί των αντηλιακών μεμβρανών της Carglass®

Στην Carglass® διαθέτουμε 4 κωδικούς μεμβρανών από την εταιρεία Madico, που μπορείτε να επιλέξετε για το όχημά σας. Αυτοί είναι:

antiliakes memvranes carglass

Στο εμπρόσθιο παρμπρίζ και στα πλαϊνά κρύσταλλα οδηγού και συνοδηγού τοποθετούνται οι μεμβράνες Black Pearl 75. Στα πίσω πλαϊνά κρύσταλλα και στο πίσω παρμπρίζ μπορείτε να επιλέξετε τον κωδικό της αρεσκείας σας. Για να σας διευκολύνουμε στην επιλογή σας, στα καταστήματά μας υπάρχουν ειδικά δείγματα με τους παραπάνω κωδικούς.

Τι πρέπει να θυμάστε μετά την τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών

αντηλιακες μεμβρανες αυτοκινητου νομοθεσια

Πήρατε την απόφαση να προχωρήσετε στην τοποθέτηση μεμβρανών; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις!

1. Κατά τη τοποθέτηση μπορούν να παρουσιαστούν ορισμένες θαμπάδες οι οποίες οφείλονται στο ότι η μεμβράνη είναι ακόμη υγρή. Οι θαμπάδες θα εξαφανιστούν με το στέγνωμα της μεμβράνης μετά από 3-5 μέρες.

2. Είναι πιθανό σε κάποιες περιπτώσεις να παραμείνει εγκλωβισμένη υγρασία σε μορφή φυσαλίδων. Αυτό οφείλεται  στο διάλυμα που χρησιμοποιείται για την επίστρωση της μεμβράνης, ειδικά σε εμπρόσθιο και οπίσθιο παρμπρίζ. Μην προσπαθήσετε να το διορθώσετε μόνοι σας διότι ενδέχεται να αφήσει σημάδι. Σε 7-10 ημέρες, αναλόγως καιρικών συνθηκών (ζέστη-υγρασία) θα εξατμιστεί και δεν θα είναι πλέον ορατή.

3. Τα ειδικά αυτοκόλλητα που τοποθετούνται στα κρύσταλλα του οχήματος σας είναι για να πιστοποιούν τον τύπο της μεμβράνης και σε συνδυασμό με τις βεβαιώσεις που παρέχονται από την Carglass® χρησιμοποιούνται σε ενδεχόμενο έλεγχο από τροχαία ή Κ.Τ.Ε.Ο.


Επισκευή και Αντικατάσταση Κρυστάλλων Αυτοκινήτου

Γιατί να επιλέξετε την Carglass®;

επισκευή παρμπρίζ

Παρέχουμε εγγύηση
και ασφάλεια

Χρησιμοποιούμε προηγμένης τεχνολογίας εργαλεία, άριστες τεχνικές και γνήσια ανταλλακτικά, παρέχοντας την μέγιστη ασφάλεια για εσάς και την οικογένεια σας.

αντικατάσταση παρμπρίζ

Απλοποίηση
διαδικασιών

Συνεργαζόμαστε άμεσα με την ασφαλιστική σας εταιρία αναλαμβάνοντας όλη την γραφειοκρατία για λογαριασμό σας. Απλά κλείστε το ραντεβού σας.

επισκευή παρμπρίζ

Τηλεφωνικό Κέντρο
24/7/365

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας όλο το 24ωρο 365 μέρες το χρόνο καλώντας στο 2130110081.

αντικατάσταση παρμπρίζ

Συχνές
ερωτήσεις

Έχετε απορίες; Πατήστε εδώ για να βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών μας.