Blog

Υαλοκαθαριστήρες Σιλικόνης: Ποια είναι τα Πλεονεκτήματά τους;

υαλοκαθαριστηρες σιλικονης

Οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα των οχημάτων, ιδίως τις βροχερές ημέρες, που όμως έχουν ημερομηνία λήξης. Η παρατεταμένη χρήση των υαλοκαθαριστήρων, καθώς επίσης και οι καιρικές συνθήκες φθείρουν, ξεραίνουν και σκληραίνουν τους υαλοκαθαριστήρες. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίνεται αναγκαίο να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες σας σε εξαμηνιαία ή σε ετήσια βάση, αναλόγως τη χρήση.

Οι υαλοκαθαριστήρες  σιλικόνης είναι η πιο εξελιγμένη μορφή υαλοκαθαριστήρων που μπορείτε να επιλέξετε για το όχημά σας. Αυτός ο τύπος υαλοκαθαριστήρων προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, τόσο στην λειτουργικότητα, όσο και στην εμφάνιση. Ας δούμε λοιπόν, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους, αλλά και πως θα καταλάβετε πότε οι υαλοκαθαριστήρες σας χρειάζονται αλλαγή.

Υαλοκαθαριστήρες Σιλικόνης: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

Οι υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης προφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα. Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός τους συμβάλλει στην απόλυτη εφαρμογή τους στην επιφάνεια του παρμπρίζ, αφήνοντας μία ομοιόμορφα καθαρή επιφάνεια με πλήρη ορατότητα. Οι υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης, όπως της Bosch, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα Carglass®, διακρίνονται για:

  • την άριστη ποιότητα καθαρισμού του παρμπρίζ
  • την αθόρυβη λειτουργία τους
  • την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έως και 30%, εξαιτίας της άριστης εφαρμογής
  • την παρεμπόδιση σχηματισμού πάγου στο μεταλλικό πλαίσιο
  • την ευκολία στην αλλαγή τους, χωρίς κόπο

Ποιοι άλλοι τύποι υαλοκαθαριστήρων υπάρχουν;

Εκτός από τους υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης, υπάρχουν και οι κλασσικοί σιδερένιοι υαλοκαθαριστήρες που μπορείτε να επιλέξετε για το όχημά σας. Οι σιδερένιοι υαλοκαθαριστήρες, όπως η σειρά ECO της Bosch, αποτελούνται από ένα αρκετά στιβαρό και ανθεκτικό μεταλλικό σύστημα στήριξης. Τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων ECO παράγονται από φυσικό καουτσούκ και είναι ενισχυμένα από μια επίστρωση γραφίτη, πετυχαίνοντας σχολαστικό καθαρισμό νερού, σκόνης κ.λπ. από το παρμπρίζ. Οι μεταλλικοί υαλοκαθαριστήρες είναι συνήθως πιο οικονομικοί από τους υαλοκαθαριστήρες σιλικόνης, χωρίς όμως να θεωρούνται υποδεέστεροι στην απόδοσή τους.

Πώς θα καταλάβετε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας χρειάζονται αλλαγή;

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι υαλοκαθαριστήρες έχουν διάρκεια ζωής από 6 έως 12 μήνες, ανάλογα με τη χρήση, το χώρο στάθμευσης του οχήματος π.χ. εσωτερικός χώρος parking κ.λπ.. Οι υαλοκαθαριστήρες παρουσιάζουν συγκεκριμένες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι χρειάζονται άμεση αλλαγή.

Τι θα πρέπει να προσέχετε, λοιπόν; Αρχικά, μια σημαντική ένδειξη που υποδηλώνει πως οι υαλοκαθαριστήρες σας θέλουν αλλαγή είναι ο θόρυβος που κάνουν κατά την κίνησή τους πάνω στο παρμπρίζ. Όσο μεγαλύτερος ο θόρυβος, τόσος μεγαλύτερος και ο κίνδυνος να χαράξει το παρμπρίζ σας και να χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς σε αυτή την περίπτωση η επισκευή δεν δύναται να πραγματοποιηθεί. Ακόμη μία ένδειξη αποτελούν τα υπολείμματα νερού ή της σκόνης/βρωμιάς  που αφήνουν οι υαλοκαθαριστήρες κατά το πέρασμά τους. Τέλος, είναι σημαντικό να ελέγχετε τους υαλοκαθαριστήρες σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για πιθανές φθορές στις λεπίδες. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί ή έχει σκληρύνει, θα πρέπει να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας άμεσα.

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες;  

υαλοκαθαριστηρες σιλικονης

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Carglass® και αλλάξτε τους υαλοκαθαριστήρες σας με νέους ανθεκτικούς υαλοκαθαριστήρες Bosch. Στην Carglass® θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επώνυμων υαλοκαθαριστήρων Bosch ECO, AEROECO, AEROTWIN RETROFIT, TRUCK TWIN, AEROTWIN MULTICLIP/ PP PLUS, BOSCH SET, με τιμές που ξεκινούν από 9€/τμχ.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας