Blog

Park Assist: Ο βοηθός σας στο παρκάρισμα!

park-assist

Η στάθμευση του αυτοκινήτου αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της οδήγησης, ειδικά για τους νέους οδηγούς. Στη θεωρία, αλλά και με τον δάσκαλο της οδήγησης στη θέση του συνοδηγού, όλα φαίνονται απλά. Όταν όμως έρχεται η ώρα για παρκάρισμα σε κανονικές συνθήκες τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Τα νέα συστήματα ADAS που φέρουν τα περισσότερα αυτοκίνητα πλέον, ήρθαν για να μας «λύσουν τα χέρια» και σε αυτό το πρόβλημα. Το λεγόμενο «Park Assist» σύστημα, βοηθά καταλυτικά στο παρκάρισμα χωρίς κόπο, απαλλάσσοντας τους οδηγούς από το άγχος της στάθμευσης, ειδικά ανάμεσα σε σημεία με στενά περιθώρια. Αποτελεί μια μεγάλη ανακάλυψη της αυτοκινητοβιομηχανίας και είναι εδώ για να μας απλοποιήσει τη ζωή. Ανακαλύψτε, λοιπόν, πώς λειτουργεί και πώς θα κάνει την οδήγησή σας παιχνιδάκι!

Τι είναι το Park Assist;

Το Park Assist είναι μια τεχνολογία που τοποθετείται στο αυτοκίνητο από τους κατασκευαστές για να διευκολύνει τους οδηγούς στην στάθμευση του αυτοκινήτου. Αυτή η νέα τεχνολογία ελέγχει την κατεύθυνση του αυτοκινήτου σας και χάρη στην περιφερειακή όρασή του, είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα στοιχεία που περιβάλλουν το όχημα, βοηθώντας σας να σταθμεύσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Με αυτή τη νέα τεχνολογία, η στάθμευση σε χώρους με καμπύλες, σε στενούς χώρους, σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, είτε στα αριστερά ή στα δεξιά, δεν θα είναι πλέον αδύνατη.

Πώς λειτουργεί το Park Assist;

Το καινοτόμο σύστημα Park Assist είναι συνήθως ενσωματωμένο στον βασικό εξοπλισμό των καινούργιων αυτοκινήτων και βασίζει τη λειτουργία του σε αισθητήρες  που βρίσκονται μπροστά, πίσω και πλευρικά του οχήματος. Ο «βοηθός στάθμευσης» ενεργοποιείται πατώντας ένα κουμπί, οπότε αυτόματα οι αισθητήρες ανιχνεύουν αντικείμενα, εξετάζουν το μέρος όπου θέλετε να σταθμεύσετε, απομνημονεύουν το χώρο και σας βοηθούν να πραγματοποιήσετε τον ελιγμό για ασφαλές παρκάρισμα. 

Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και έχει απομνημονεύσει τις ιδιαιτερότητες του χώρου, το Park Assist ενημερώνει για το πώς να τοποθετήσετε το αυτοκίνητο. Το σύστημα παίρνει τα ινία του τιμονιού και δημιουργεί τη σωστή κλήση για το παρκάρισμα, ενώ εσείς το μόνο που πρέπει να έχετε υπό τον έλεγχό σας είναι το γκάζι, το φρένο και τις ταχύτητες (πρώτη και όπισθεν), με τα μάτια σας στραμμένα στους καθρέφτες. Θυμηθείτε ότι το park assist δεν σταθμεύει για εσάς, αλλά καθιστά τη στάθμευση πολύ πιο εύκολη.

Αν και ο βοηθός στάθμευσης είναι πολύ χρήσιμος για δύσκολες καταστάσεις, είναι αργός και δεν υπάρχει τίποτα που μας ενοχλεί περισσότερο από το να σπαταλάμε χρόνο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αφεθεί στην κρίση του καθενός πότε να το ενεργοποιήσει. Δεν είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε σε κάθε ελιγμό, καθώς υπάρχουν και χώροι στάθμευσης που είναι πραγματικά απλοί. Ωστόσο, εάν έχετε αμφιβολίες κατά τη στάθμευση, πατήστε το κουμπί και αφήστε το να διευκολύνει τη ζωή σας.

Παρκάρετε με την πίσω κάμερα του αυτοκινήτου σας

Ένα άλλο αξεσουάρ που μας έχει δώσει η τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας και που κάνει επίσης τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη, είναι η κάμερα οπισθοπορείας . Αποτελείται από μια κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η οποία ενεργοποιείται όταν έχετε ενεργοποιήσει την όπισθεν . Σας επιτρέπει να απεικονίσετε τα πάντα πίσω από το αυτοκίνητό σας και, επομένως, να αποφύγετε να χτυπήσετε οποιοδήποτε εμπόδιο που δεν μπορείτε να δείτε μέσα από τους καθρέφτες. Αυτό το νέο σύστημα στάθμευσης μέσω κάμερας οπισθοπορείας μπορεί να αποτρέψει ζημιές στον προφυλακτήρα, αλλά και να σας προειδοποιήσει για διερχόμενους ανθρώπους, μικρά παιδιά ή ζώα, κάνοντας την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη κάθε φορά.

Πηγή: Carglass® Ισπανίας

Systhmata ADAS

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας