Blog

Παραμετροποίηση ADAS: Σύμμαχός μας η τεχνολογία AsTech®

παραμετροποιηση adas astech

Τα Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδήγησης (ADAS – Advanced Driver Assistance Systems) αποτελούν την πιο καθοριστική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στον τομέα του αυτοκινήτου. Ήδη μέσα στο 2020, το 74% των νέων οχημάτων που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη ήταν εξοπλισμένα με κάμερες ADAS, ενώ το 2024 το ποσοστό αυτό θα ανέρχεται στο 100% βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η νέα εποχή οχημάτων είναι ήδη εδώ!

Κατά την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ που είναι εξοπλισμένο με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού – ADAS, κρίνεται απαραίτητο να αφαιρεθεί η κάμερα ADAS και να επανατοποθετηθεί στο νέο παρμπρίζ. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ νέου βαθμονόμηση στο σύστημα ADAS, για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί με τη μέγιστη ακρίβεια και παρέχει τις σωστές πληροφορίες.

Η τεχνολογία στα αυτοκίνητα εξελίσσεται συνεχώς και η ταχεία διάδοση των αυτοκινήτων που είναι εξοπλισμένα με συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) απαιτεί από τους ειδικούς της αγοράς να καινοτομούν και να εκπαιδεύονται συνεχώς. Στην Carglass® χρησιμοποιούμε τα πιο προηγμένα τεχνολογικά εργαλεία της αγοράς για κάθε εργασία παραμετροποίησης ADAS, όπως είναι η τεχνολογία AsTech®. Η μέθοδος AsTech® επιτρέπει την παραμετροποίηση ADAS ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις χάρη σε συμφωνίες με τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι το AsTech® και πως λειτουργεί.

Πώς λειτουργεί το σύστημα AsTech®;

Το AsTech® είναι ένα προηγμένο λογισμικό που χρησιμοποιείται για την παραμετροποίηση των ADAS καμερών. Κατά την παραμετροποίηση, το AsTech® συνδέεται με το λογισμικό του οχήματος, δημιουργώντας μια γέφυρα για την βαθμονόμηση των συστημάτων. Με αυτό το εργαλείο, είμαστε σε θέση να παραμετροποιούμε το 99.4% των οχημάτων, αμέσως μετά την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ, εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία της κάμερας. Με την χρήση ειδικών διαγνωστικών εργαλείων χειρός και του πίνακα παραμετροποίησης, η κάμερα ADAS αποκτά ξανά τις προηγούμενες εργοστασιακές ρυθμίσεις της.

Οι τεχνικοί μας που ειδικεύονται στην παραμετροποίηση ADAS, στην πραγματικότητα, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα περίπλοκη βαθμονόμηση, όπως στην περίπτωση νέων μοντέλων ή αυτοκινήτων με αποκλεισμένη θύρα OBD. Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται απαραίτητη η χρήση του AsTech®.  Η AsTech® αποτελεί μια αμερικανική εταιρεία, της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι να παρέχει στους ειδικούς της αγοράς  πατενταρισμένες τεχνολογίες για την επαναφορά των ηλεκτρονικών συστημάτων μετά από επισκευές αυτοκινήτων στα καθορισμένα πρότυπα OEM.

Για την σωστή χρήση του λογισμικού έχει πραγματοποιηθεί εκτενής εκπαίδευση των τεχνικών μας στα εταιρικά καταστήματα της Carglass®. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε στην παραμετροποίηση ADAS, έπειτα από απαιτητική και λεπτομερή αξιολόγηση, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη διαδικασία σε όλο τον κλάδο, πιστοποιημένη από τον κορυφαίο φορέα αυτοκινήτου, Institute of the Motor Industry. Απαιτητική εκπαίδευση ακολουθούν και οι Agents στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας μας προκειμένου να αναγνωρίζουν μέσω ειδικών βάσεων δεδομένων οχημάτων (Technical Model Database), τα μοντέλα που χρήζουν Παραμετροποίησης Κάμερας ADAS.

Το κόστος και η διάρκεια της παραμετροποίησης ADAS με τη μέθοδο AsTech® εξαρτώνται από το είδος της βαθμονόμησης που πραγματοποιείται στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να επικοινωνείτε πάντα με το εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας, καθώς η διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του ADAS είναι συνώνυμη με τη διαφύλαξη της ζωής του οδηγού και των επιβατών του.

Οι παραμετροποιήσεις ADAS αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό στην Ελλάδα

Τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η ανάγκη βαθμονόμησης των συστημάτων ADAS αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία των οχημάτων. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι ο όμιλος Belron® ξεπέρασε τις 1 εκατομμύριο παραμετροποιήσεις ADAS μέσα στο 2020. Με την συνεχή εξέλιξη των νέων μοντέλων οχημάτων, η τεχνολογία AsTech® εγγυάται την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη των οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους για την παραμετροποίηση ADAS.

recalibrationADAS

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας