Blog

Γιατί δεν δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες; Τι πρέπει να κάνετε!

den douleuoun yalokatharistires

Προσπαθείτε να βάλετε σε λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες σας, αλλά δυσλειτουργούν ή δεν κινούνται από τη θέση τους; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να προβείτε άμεσα στην επίλυση, με την αλλαγή των λεπίδων. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει κάποια βλάβη στον μηχανισμό που να απαιτεί χειρισμούς από κάποιον επαγγελματία.

Όταν δεν λειτουργούν οι υαλοκαθαριστήρες στο όχημά σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας, τους συνεπιβάτες σας, τα άλλα οχήματα, ακόμη και τους πεζούς. Για αυτό, είναι σημαντικό να είστε σε θέση να εντοπίσετε άμεσα τι προκαλεί την δυσλειτουργία των υαλοκαθαριστήρων σας για να δράσετε αντίστοιχα.

Δεν δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες; Σε ποιους παράγοντες οφείλεται;

Εάν παρατηρείτε οποιαδήποτε δυσλειτουργία στους υαλοκαθαριστήρες σας, διαβάστε παρακάτω πού μπορεί να οφείλεται:

1. Έχουν αλλοιωθεί οι λεπίδες των υαλοκαθαριστήρων. Το λάστιχο των υαλοκαθαριστήρων με την πάροδο του χρόνου προοδευτικά σκληραίνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται θόρυβος κατά τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, να αναπηδούν και να μην καθαρίζουν σωστά.

2. Χτύπημα ή ρωγμή στο παρμπρίζ. Μερικές φορές, κάποια ζημιά στο παρμπρίζ, όπως ένα «χτύπημα», μπορεί να εμποδίζει τη λεπίδα του υαλοκαθαριστήρα να «καλύψει» όλα τα σημεία. Φυσικά, αυτό θα προκαλέσει φθορά και στην λεπίδα που προοδευτικά θα φθαρεί και θα απαιτείται η αντικατάστασή της μετά την επιδιόρθωση του παρμπρίζ.

3. Παγετός ή χιόνι. Οι υαλοκαθαριστήρες δεν είναι σχεδιασμένοι για να απομακρύνουν μεγάλα κομμάτια πάγου ή ποσότητα χιονιού. Γι’ αυτό, εάν προσπαθήσετε να τους θέσετε σε λειτουργία κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ πιθανό τελικά να τους καταστρέψετε. Πριν κάνετε οτιδήποτε λοιπόν διαβάστε το άρθρο μας: Πώς να αντιμετωπίσετε τον πάγο στο παρμπρίζ

4. Το μοτέρ του υαλοκαθαριστήρα δεν λειτουργεί. Κυρίως όταν ο ένας υαλοκαθαριστήρας δεν λειτουργεί, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα στον μηχανισμό.

5. Έχει καεί η ασφάλεια του υαλοκαθαριστήρα. Αυτό μπορεί να συμβεί από υπερφόρτωση του μηχανισμού του υαλοκαθαριστήρα.

6. Έχουν χαλαρώσει τα παξιμάδια. Εάν μπορείτε να μετακινήσετε τον υαλοκαθαριστήρα με το χέρι σας, σημαίνει ότι τα παξιμάδια κάτω από το πλαστικό καπάκι στην άρθρωση έχουν χαλαρώσει. Οπότε θα χρειαστεί απλά να τα σφίξετε.

Τι να κάνω εάν οι υαλοκαθαριστήρες σταματήσουν να δουλεύουν;

Ειδικότερα σε συνθήκες κακοκαιρίας (π.χ. χιόνι, παγετός) είναι εξαιρετικά πιθανό στα σταματήσουν να δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες. Πριν αλλάξετε τις λεπίδες του υαλοκαθαριστήρα, είναι καλό να ελέγξετε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το μοτέρ ή εάν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την σωστή λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε με βεβαιότητα γιατί δεν δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες, είναι καλύτερο να ζητήσετε μια επαγγελματική γνώμη.

Φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες; Ελάτε στην Carglass®

Οι υαλοκαθαριστήρες σας χρειάζονται αλλαγή; Στα εταιρικά καταστήματα Carglass® προσφέρουμε μεγάλη γκάμα από επώνυμους υαλοκαθαριστήρες BOSCH, σε ανταγωνιστικές τιμές. Οι τεχνικοί μας παραμένουν στη διάθεσή σας για να τοποθετήσουν στο όχημά σας τους καινούργιους υαλοκαθαριστήρες, άμεσα και αποτελεσματικά.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας