Blog

Επισκευή γρύλου παραθύρου αυτοκινήτων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

episkeui grylou aytokinhtou

Έχετε κάποιο πρόβλημα με το τζάμι του αυτοκινήτου σας; Κόλλησε και δεν κινείται ή ανεβοκατεβαίνει με αργό ρυθμό; Το κρύσταλλο έχει πέσει στο εσωτερικό της πόρτας και δεν βγαίνει; Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, απαιτείται άμεση επισκευή του γρύλου παραθύρου στο αυτοκίνητό σας. Το πιθανότερο είναι ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο μηχανισμός. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για γνωρίζετε!

Ποιοι τύπου γρύλου παραθύρου αυτοκινήτων υπάρχουν;

Ο γρύλος παραθύρου αυτοκινήτου μπορεί να είναι μηχανικός ή ηλεκτρικός. Στους μηχανικούς γρύλους το άνοιγμα και το κλείσιμο του παραθύρου γίνεται με μανιβέλα, ενώ στους ηλεκτρικούς με κουμπί, που ανεβάζει ή κατεβάζει το κρύσταλλο.

Βλάβη στον γρύλο παραθύρου- Που οφείλεται και πώς θα το καταλάβετε;

Με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούνται αλλοιώσεις στην μόνωση της πόρτας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εισχωρήσει νερό ή υγρασία, στο εσωτερικό της. Η ύπαρξη υγρασίας πολλές φορές προκαλεί προβλήματα στον μηχανισμό του παραθύρου, επηρεάζοντας τη σωστή λειτουργία του. Σε πολλά οχήματα, μάλιστα, οι γρύλοι των παραθύρων περιλαμβάνουν πλαστικά εξαρτήματα, τα οποία με την καθημερινή χρήση μπορεί να φθαρούν και να προκαλέσουν βλάβη στον μηχανισμό. Εκτός από τα παραπάνω, που αφορούν κατά κύριο λόγο φυσική φθορά, στους ηλεκτρικούς γρύλους ενδέχεται επίσης να έχει καεί το μοτέρ.

Κάποια από τα πιο κοινά σημάδια που υποδηλώνουν βλάβη στον γρύλο μπορεί να είναι ότι το τζάμι δεν κινείται από τη θέση του, δηλαδή δεν ανεβαίνει, άλλα ούτε και κατεβαίνει, ή κινείται με δυσκολία. Ακόμη, μπορεί να ακούγεται κάποιο τρίξιμο ή ήχος όταν ανεβοκατεβαίνει, που μπορεί να προκαλεί διακεκομμένη κίνηση. Πρόβλημα του γρύλου είναι ακόμα και όταν το παράθυρο έχει μείνει εγκλωβισμένο μέσα στην πόρτα ή εάν πέφτει μόλις σηκωθεί σε κάποιο συγκεκριμένο ύψος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η λύση στο πρόβλημα είναι η αντικατάσταση του γρύλου.

Αλλαγή γρύλου παραθύρου – Κόστος

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, ελάτε στην Carglass®. Στην Carglass® αντικαθιστούμε γρύλλους παραθύρων μηχανικούς ή χειροκίνητους για οποιασδήποτε μάρκας όχημα. Το κόστος του γρύλλου παραθύρου διαφέρει ανά όχημα και ανάλογα με τον τύπο του. Για να μάθετε το κόστος, μπορείτε να περάσετε από το κοντινότερο εταιρικό κατάστημα Carglass®. Οι τεχνικοί μας θα εκτιμήσουν τη ζημιά και θα σας ενημερώσουν για το κόστος αντικατάστασης του γρύλου, με βάση την αναγκαιότητα της ζημιάς.

Αναζητάτε το κοντινότερο εταιρικό κατάστημα Carglass® που προσφέρει την επισκευή γρύλου παραθύρου αυτοκινήτων; Πατήστε εδώ για να δείτε τα διαθέσιμα καταστήματα!

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας