Blog

Που Βρίσκεται ο Αριθμός Πλαισίου του Αυτοκινήτου σας!

που βρισκεται ο αριθμος πλαισιου αυτοκινητου

Ο αριθμός πλαισίου ή αλλιώς VIN (Vehicle Identification Number) αποτελεί την ταυτότητα του αυτοκινήτου σας. O αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου είναι μοναδικός και αποτελείται από 17 χαρακτήρες, κεφαλαία γράμματα & αριθμούς, που λειτουργούν ως μοναδικό χαρακτηριστικό για κάθε αυτοκίνητο. Η ακολουθία των χαρακτήρων γίνεται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 3779. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, με μόλις 17 χαρακτήρες μπορείτε να μάθετε πολύτιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητό σας.

Που χρησιμοποιείται ο αριθμός πλαισίου

Ο αριθμός πλαισίου αναγνωρίζει το όχημα με μοναδικό τρόπο. Έχοντας τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες όπως από την ημερομηνία ή τον τόπο κατασκευής του οχήματος, έως τον τύπο κινητήρα που χρησιμοποιείται και τα κρύσταλλα που ταιριάζουν στο αμάξωμα.

Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν και ανανεώνουν διαρκώς τα μοντέλα αυτοκινήτων, ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου αποτελεί τη μοναδική πηγή πληροφόρησης για όλες τις εργασίες που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν στο αυτοκίνητό σας. Αυτές οι σημαντικές πληροφορίες βοηθούν τόσο το συνεργείο σας για το service του αυτοκινήτου σας, όσο και την Carglass® στην εύρεση του κατάλληλου κρυστάλλου που θα τοποθετήσει σε περίπτωση θραύσης.

Που βρίσκεται ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου

Ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου βρίσκεται στην άδεια κυκλοφορίας, στο σημείο που σας υποδεικνύουμε στο ακόλουθο παράδειγμα.

αδεια κυκλοφοριας αριθμος πλαισιου

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να εντοπίσετε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε κάθε όχημα βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Για παράδειγμα, σε πολλά οχήματα θα βρείτε το VIN number στο κάτω μέρος του εμπρόσθιου παρμπρίζ, ενώ σε άλλα οχήματα βρίσκεται στα αριστερά της θέσης του οδηγού, κάτω από τη ζώνη. Μπορεί ακόμη να βρίσκεται και στο πορτμπαγκάζ, κάτω από τη ρεζέρβα. Για την ακριβή τοποθεσία του αριθμού πλαισίου στο αυτοκίνητό σας , μπορείτε να συμβουλευτείτε και το βιβλιαράκι του προμηθευτή.

Πώς αναλύεται ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου

Όπως αναφέραμε παραπάνω, από τον αριθμό πλαισίου προκύπτουν πολύτιμες πληροφορίες για το όχημά σας. Υπάρχει συγκεκριμένη λογική πίσω από τη σύνθεση των 17 χαρακτήρων του οχήματός σας και αν διαβάσετε σωστά τον αριθμό πλαισίου θα ανακαλύψετε αρκετές πληροφορίες για το όχημά σας.

Τι σημαίνει ο αριθμός πλαισίου του οχήματός σας; Δείτε το παράδειγμα που ακολουθεί!

αριθμος πλαισιου αυτοκινητου

Σημαντικό: Στα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1981 είναι πιθανό ο αριθμός πλαισίου να έχει λιγότερους από 17 χαρακτήρες. Επίσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα μετά από αντικατάσταση του παλαιότερου αριθμού πλαισίου λόγω δυσχέρειας να αναγνωστεί, ο νέος αριθμός πλαισίου μπορεί να είναι 12ψήφιος.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας