Blog

Σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου: Οι κίνδυνοι στην Οδήγηση!

σπασμενο τζαμι αυτοκινητου

Σας έχει τύχει ποτέ να οδηγήσετε με σπασμένο τζάμι ή παρμπρίζ; Ένα σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου κρύβει πολλούς κινδύνους στην οδήγηση. Εάν δεν αντικατασταθεί άμεσα, διακυβεύονται σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική σας ασφάλεια. Ένα σπασμένο ή ραϊσμένο τζάμι, μειώνει την ικανότητα του οχήματός σας να ανταποκρίνεται με ασφάλεια σε ορισμένες κοινές καταστάσεις  κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Ας δούμε, λοιπόν,  τι μπορεί να σας συμβεί από ένα σπασμένο τζάμι, ενώ οδηγάτε;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που κρύβει ένα σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου;

1.Τραυματισμός από θρυμματισμό

Στα πλαϊνά τζάμια και φινιστρίνια, ένα δυνατό χτύπημα οδηγεί σε θρυμματισμό του κρυστάλλου. Εάν οδηγείτε με ραϊσμένο πλαϊνό τζάμι, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τραυματισμού από τα χιλιάδες κομματάκια που θα δημιουργηθούν.

2.Κίνδυνος λόγο μειωμένης ορατότητας

Ένα σπασμένο κρύσταλλο μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ορατότητα και στη δημιουργία ενός «τυφλού σημείο», ανάλογα με το πού βρίσκεται η θραύση και φυσικά, το μέγεθος της ζημιάς. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος που χρειάζεται για να αντιδράσετε σε κάποιο απρόβλεπτο συμβάν μειώνεται σημαντικά.

3.Μειώνεται η αποτελεσματικότητα του αερόσακου

Η λειτουργία του αερόσακου εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την ανθεκτικότητα του εμπρόσθιου παρμπρίζ. Ο αερόσακος, στα περισσότερα αυτοκίνητα, αναπηδά από το παρμπρίζ, όταν ενεργοποιηθεί. Εάν το παρμπρίζ είναι σπασμένο, είναι πολύ πιθανό ο αερόσακος να μην αναπτυχθεί σωστά, μειώνοντας σημαντικά την ασφάλειά σας.

4.Ευθραυστότητα της δομής του οχήματος

Κυρίως σε περιπτώσεις σπασμένου παρμπρίζ, ο κίνδυνος που προκύπτει είναι αυξημένος. Μια σημαντική λειτουργία του παρμπρίζ είναι να διατηρεί σταθερή την οροφή του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση ατυχήματος, όπου ασκείται μεγαλύτερη πίεση από το συνηθισμένο,  υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού του οδηγού και των συνεπιβατών από την οροφή του οχήματος, ειδικότερα εάν υπάρχει ηλιοροφή.

5. Μη σωστή λειτουργία των συστημάτων ADAS

Ανάλογα με τη θέση της ρωγμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επηρεαστεί η σωστή λειτουργία της κάμερας ADAS, αφού δεν θα «διαβάζει» σωστά τις πληροφορίες στο δρόμο.

6. Το παρμπρίζ είναι ο σύμμαχός σας σε περίπτωση ατυχήματος

Εκτός από τη ζώνη ασφαλείας, που έχει αποδειχθεί σωτήρια σε περίπτωση ατυχήματος ή αναπάντεχου φρεναρίσματος, συγκρατώντας τους επιβάτες στις θέσεις τους. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως και το παρμπρίζ συμβάλλει στην ασφάλειά σας, σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Σε πολλές δοκιμές κρούσης, έχει διαπιστωθεί πως το παρμπρίζ συγκρατεί τους επιβάτες στο εσωτερικό του οχήματος. Αντίστοιχα, εάν το παρμπρίζ είναι σπασμένο, ο κίνδυνος να χτυπήσετε σοβαρά αυξάνεται κατακόρυφα.

Σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου: Τι να κάνετε!

Έχετε σπασμένο τζάμι αυτοκινήτου; Πρέπει να δράσετε άμεσα!  Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας  στην Carglass®, στο μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων οχημάτων σε όλη την Ελλάδα. Η μέθοδός μας στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου έχει πιστοποιηθεί από τον παγκόσμιο φορέα αυτοκινήτου, ΙΜΙ, ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία για όλο τον κλάδο. Χρησιμοποιούμε μόνο γνήσια κρύσταλλα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο και αποκλειστική πατενταρισμένη τεχνολογία. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας!

banner krystallo

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας