Blog

Τζάμια αυτοκινήτου: Πώς σας κρατούν ασφαλείς και πώς να διατηρήσετε τη μέγιστη Ασφάλεια!

tzamia autokinhtou

Ο βασικός σκοπός της ύπαρξης τζαμιών στο αυτοκίνητό σας είναι για να έχετε πάντα ορατότητα με τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε με ασφάλεια. Ωστόσο, η συνεισφορά τους στη δική σας ασφάλεια αλλά και των συνεπιβατών σας δεν τελειώνει εκεί, αφού τα τζάμια αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας προσφέρουν ασφάλεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το παρμπρίζ. Ένα παρμπρίζ θεωρείται στην πραγματικότητα το κύριο σύστημα συγκράτησης ασφαλείας του αυτοκινήτου και παρέχει μεγάλο μέρος της δομικής υποστήριξης του αμαξώματος. Σε αυτό το άρθρο σας επεξηγούμε πως τα τζάμια αυτοκινήτου σας βοηθούν να παραμένετε ασφαλείς και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε την μέγιστη ασφάλεια για εσάς και τους συνεπιβάτες σας.

Τα τζάμια αυτοκινήτου στην ασφαλή οδήγηση

Παρμπρίζ

Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν τον ρόλο του παρμπρίζ στην ασφάλειά τους. Αρχικά, ξεκινώντας από την κατασκευή τους, τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων αποτελούνται από δύο τζάμια και μια μεμβράνη ανάμεσά τους. Έτσι, εάν σπάσει το παρμπρίζ τα θραύσματα συγκρατούνται στη θέση τους.

Το παρμπρίζ βοηθά στο άνοιγμα των αερόσακων. Οι αερόσακοι βοηθούν στην προστασία του κεφαλιού και του άνω σώματος ενός οδηγού αυτοκινήτου και του συνοδηγού από τραυματισμό κατά τη διάρκεια ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος και χρειάζονται ένα δομικά σταθερό παρμπρίζ για το σωστό άνοιγμά τους. Εάν για οποιοδήποτε λόγο το κρύσταλλο είναι ασταθές, οι αερόσακοι δεν θα ανοίξουν σωστά σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα και, έτσι, μειώνεται η ασφάλειά σας. Επιπλέον, το παρμπρίζ υποστηρίζει την οροφή του αυτοκινήτου και είναι σε θέση να συγκρατήσει την σύνθλιψή της σε περίπτωση ανατροπής.

Πλαϊνά Κρύσταλλα

Σε αντίθεση με το παρμπρίζ, σε περίπτωση θραύσης των πλαϊνών κρυστάλλων, τα τζάμια γίνονται «χίλια κομμάτια». Τα πλαϊνά κρύσταλλα, ωστόσο, προορίζονται για λόγους ασφαλείας να είναι τόσο εύθραυστα, καθώς σε περίπτωση κινδύνου οι επιβαίνοντες μπορούν εύκολα να σπάσουν το τζάμι με στόχο να απεγκλωβιστούν.

Τζάμια Αυτοκινήτου: Πώς να διατηρήσετε τη μέγιστη ασφάλεια;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα τζάμια αυτοκινήτου είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν ασφάλεια στον οδηγό και στους συνεπιβάτες. Για αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία να εξασφαλίζεται η αρτιότητά τους, για να είστε πάντα ασφαλείς. Θα πρέπει, επίσης, να θυμάστε ότι ακόμη και ένα μικρό θραύσμα στο παρμπρίζ μπορεί να εξελιχθεί σε ρωγμή εάν δεν επισκευαστεί άμεσα και έτσι να θέτει σε κίνδυνο τους επιβαίνοντες.

Θραύσμα στο παρμπρίζ ή σε κάποιο από τα τζάμια αυτοκινήτου; Ελάτε στην Carglass®! Στην Carglass® διαθέτουμε όλη την τεχνογνωσία και τα τεχνολογικά μέσα για να επισκευάζουμε το εμπρόσθιου παρμπρίζ ή να αντικαθιστούμε οποιοδήποτε κρύσταλλο στο όχημά σας άμεσα και άριστα. Με τα αποκλειστικά πατενταρισμένα εργαλεία, τα γνήσια κρύσταλλα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο και τις πιστοποιημένες μεθόδους κατά ΙΜΙ, σας προσφέρουμε ένα εγγυημένο αποτέλεσμα σε κάθε εργασία. 

Οι τεχνικοί της Carglass® εκπαιδεύονται και αξιολογούνται συνεχώς, με στόχο να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις διαρκώς μεταβαλλόμενες τεχνολογικές εξελίξεις, εξασφαλίζοντας άρτιο αποτέλεσμα σε κάθε εργασία θραύσης κρυστάλλων. Το κορυφαίο Institute of the Motor Industry (ΙΜΙ) έχει πιστοποιήσει τους τεχνικούς της Carglass® για την αυστηρή εφαρμογή πρότυπων διαδικασιών τόσο στην αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτων, όσο και στην Παραμετροποίηση Κάμερας ADAS. Έτσι, με την Carglass® μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς αμέσως μετά την αντικατάσταση των κρυστάλλων στο όχημά σας! 

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας