Blog

Τι είναι οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ;

Εάν κοιτάξετε προσεκτικά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, θα εντοπίσετε μια λωρίδα με μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ του οχήματός σας. Υπάρχει, όμως, χρησιμότητα στην ύπαρξή της; Πολλοί οδηγοί θεωρούν πως οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ βρίσκονται για διακοσμητικούς λόγους. Άλλοι, πιστεύουν πως η χρησιμότητά τους είναι να προστατεύουν τους επιβάτες από τις ακτίνες του ήλιου. Ωστόσο, υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο οι μαύρες κουκίδες βρίσκονται σε αυτή την περιοχή. Ας δούμε λοιπόν, γιατί υπάρχουν μαύρες κουκίδες στα παρμπρίζ των οχημάτων.

Σε τι χρησιμεύουν οι μαύρες κουκίδες στο παρμπρίζ;

Η λωρίδα με τις μαύρες κουκίδες έχει δημιουργηθεί από θερμοανακλαστική μεμβράνη. Η κεραμική βαφή ψήνεται πάνω στο κρύσταλλο, δημιουργώντας μια επιπλέον στρώση. Ο βασικός σκοπός της μεμβράνης είναι να κρύψει και να προστατέψει την κόλλα που χρησιμοποιείται για τη στερέωση του παρμπρίζ στο αμάξωμα.

Όταν το όχημα εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο, από τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτυχθούν στο πάνω μέρος του παρμπρίζ, υπάρχει η πιθανότητα να επηρεαστούν οι ιδιότητες της κόλλας. Επιπλέον, σε απότομη πτώση ή άνοδο της θερμοκρασία, το παρμπρίζ χωρίς την θερμοανακλαστική μεμβράνη θα μπορούσε να παραμορφωθεί. Έτσι, η θερμοανακλαστική μεμβράνη αποτελεί ένα φυσικό σύνορο, για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητάς της.

Η συγκεκριμένη λωρίδα με μαύρες κουκίδες δεν βρίσκεται μόνο στα παρμπρίζ αυτοκινήτων. Συνήθως συναντάται αρκετά και σε λεωφορεία, τρένα κ.α. για τους ίδιους λόγους.

Αποφύγετε την τοποθέτηση του πομποδέκτη των διοδίων κάτω από τις μαύρες κουκίδες

Πολλοί οδηγοί τοποθετούν τον πομποδέκτη διοδίων στο πάνω μέρος του παρμπρίζ. Ωστόσο, εάν το όχημά σας έχει θερμοανακλαστική μεμβράνη, είναι καλύτερο να μην τοποθετήσετε την βάση του πομποδέκτη σε εκείνο το σημείο, αφού δεν θα λειτουργεί σωστά κατά τη διέλευσή σας από τα διόδια. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο πομποδέκτης διοδίων δεν θα πρέπει να καλύπτει ή να παρεμποδίζει κάμερες και αισθητήρες ADAS σε σημεία του παρμπρίζ.

Έσπασε το παρμπρίζ; Ελάτε στην Carglass®

Στην Carglass® ο βασικός μας Σκοπός είναι να Λύνουμε τα προβλήματα των Ανθρώπων με πραγματικό ενδιαφέρον. Διαθέτουμε μεγάλο stock από πιστοποιημένα γνήσια κρύσταλλα για να λύνουμε άμεσα τις ανάγκες σας, όπου και αν βρίσκεστε, μέσα από το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης. Η μέθοδός μας στην αντικατάσταση κρυστάλλων και στην παραμετροποίηση κάμερας ADAS έχει πιστοποιηθεί από το ΙΜΙ ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία για όλο τον κλάδο και βασίζεται στην χρήση των αποκλειστικών πατενταρισμένων εργαλείων μας. Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με την Carglass®.

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας