Blog

Traffic Sign Recognition: To σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας

traffic sign recognition2

Παρόλο που η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας είναι μια πολύ απλή τεχνολογία, πολλοί οδηγοί την θεωρούν ένα πολύ χρήσιμο βοήθημα στην καθημερινή οδήγηση. Τα νεότερα μοντέλα οχημάτων εξοπλίζονται με κάμερα και αισθητήρες, τα οποία βρίσκονται στο εμπρόσθιο παρμπρίζ και περιμετρικά του οχήματος και αποτελούν τη βασική πηγή πληροφόρησης των συστημάτων ADAS. Τα συστήματα ADAS προσφέρουν πολλαπλά οφέλη συμβάλλοντας στην οδηγική ασφάλεια, αφού αναγνωρίζουν πινακίδες και να ειδοποιούν τον οδηγό για τα όρια ταχύτητας και πολλά άλλα μέσω ειδοποιήσεων στην ψηφιακή οθόνη του αυτοκινήτου.

Τι είναι το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας;

Το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας αναγνωρίζει τα οδικά σήματα που βρίσκονται στον δρόμο με τη βοήθεια της κάμερας ADAS που βρίσκεται στο εμπρόσθιο παρμπρίζ. Το σύστημα αυτόματα εμφανίζει μια ειδική ένδειξη στο καντράν κάθε φορά που αλλάζει το όριο ταχύτητας. Τα σήματα κυκλοφορίας ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια ενημερώνοντας τον οδηγό και για πιθανούς κινδύνους όπως παγωμένοι δρόμοι, επικείμενα οδικά έργα ή διαβάσεις πεζών.

Οι πληροφορίες εμφανίζονται στο καντράν, στα heads up-display ή στην κεντρική οθόνη πληροφοριών. Τα περισσότερα συστήματα Traffic Sign Recognition μπορούν να αναγνωρίσουν πινακίδες ορίου ταχύτητας, στάσης και προειδοποιήσεις κατευθύνσεως.

Πώς να λειτουργεί σωστά το σύστημα αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας;

Η κάμερα ADAS δεν είναι αυτορρυθμιζόμενη. Αυτό σημαίνει πως μετά από την αντικατάσταση παρμπρίζ, εργασίες ανάρτησης, αλλαγές στην ευθυγράμμιση ή κάποιο ατύχημα, απαιτείται η παραμετροποίησή της για να λειτουργούν άρτια όλα τα συστήματα. Η αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας προσφέρει μια ασφαλέστερη συνολική εμπειρία οδήγησης. Γι’ αυτό και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να προσθέτουν σε ολοένα και περισσότερα μοντέλα οχημάτων την τεχνολογία αυτή.  

Πώς γίνεται η παραμετροποίηση της κάμερας ADAS;

Στη διαδικασία της παραμετροποίησης η κάμερα που βρίσκεται στο εμπρόσθιο παρμπρίζ ρυθμίζεται ώστε να συλλέγει σωστά τις πληροφορίες του δρόμου με βάση το σημείο στο οποίο είναι τοποθετημένη. Έτσι, αμέσως μετά την αντικατάσταση του παρμπρίζ, όπου η κάμερα αφαιρείται από τη θέση της και επανατοποθετείται στην ειδική βάση του νέου κρυστάλλου, απαιτείται η βαθμονόμησή της για να οδηγείτε ξανά με ασφάλεια.

Στην Carglass® είμαστε έτοιμοι!

Στην Carglass® έχουμε επενδύσει σε τεχνολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία για να παραμετροποιούμε το 99,4% των οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Οι τεχνικοί της Carglass® εκπαιδεύονται διαρκώς στις νέες τεχνολογίες, με βάση την πιστοποιημένη μέθοδο εργασίας της εταιρείας, που έχει αναγνωριστεί ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία για όλο τον κλάδο.  

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας