Blog

Υαλοκαθαριστήρες Αυτοκινήτων: Η σωστή συντήρησή τους!

yalokatharistires aytokiniton

Οι υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων αποτελούν ένα από τα πιο βασικά αναλώσιμα προϊόντα για το αυτοκίνητο, ενώ η ύπαρξή τους βοηθά καταλυτικά στην άνετη και ασφαλή οδήγηση. Οι υαλοκαθαριστήρες σας βοηθούν να διατηρείτε ανεμπόδιστη οπτική επαφή με τον δρόμο και ως εκ τούτου σας υποβοηθούν να διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των συνεπιβατών σας, των πεζών και των διερχόμενων οχημάτων.

Πως να παρατείνω τη ζωή των υαλοκαθαριστήρων;

Πολλοί οδηγοί αναρωτιούνται για το πώς να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των υαλοκαθαριστήρων. Καθώς οι υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων έχουν «ημερομηνία λήξης», προτείνεται να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες δύο φορές το χρόνο. Εάν χρησιμοποιείτε κάθε μέρα το αυτοκίνητό σας ή εάν το αυτοκίνητό σας εκτίθεται μόνιμα σε καιρικές συνθήκες (έλλειψη κλειστού πάρκινγκ στάθμευσης), σας συστήνουμε να εξετάζετε μήπως χρειάζεται να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες ακόμη πιο συχνά, για παράδειγμα κάθε 4-6 μήνες.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να διατηρείτε σε καλή κατάσταση τους υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων και να εξασφαλίζετε ανεμπόδιστη οδήγηση:

  1. Είναι σημαντικό να ξεπλένετε σχολαστικά με νερό τους υαλοκαθαριστήρες, απομακρύνοντας τυχόν ακαθαρσίες, φύλλα δέντρων κ.λπ., πριν τους χρησιμοποιήσετε.
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαπούνι για να αφαιρέσετε πιο εύκολα τις ακαθαρσίες, αλλά ποτέ μην χρησιμοποιείτε διαλυτικά ή άλλου είδους σκευάσματα, που θα αχρηστέψουν τους υαλοκαθαριστήρες σας.
  2. Ρυθμίστε τους ψεκαστήρες παρμπρίζ ώστε να ψεκάζουν με υγρό όλη την επιφάνεια κίνησης των υαλοκαθαριστήρων και ελέγξτε ότι αυτό επιτυγχάνεται σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.
  3. Χρησιμοποιείτε πάντα ειδικό υγρό για υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων με αντιπηκτικές ιδιότητες.
  4. Αποφύγετε την χρήση των υαλοκαθαριστήρων αυτοκινήτων σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς να έχετε θερμάνει πρώτα το παρμπρίζ με τη χρήση του air-condition.
  5. Σηκώνετε τους υαλοκαθαριστήρες σας από το παρμπρίζ όταν χιονίζει ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 0°C, για να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ λόγω παγετού. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας: Γιατί σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες από το παρμπρίζ;
  6. Εάν παρατηρείτε κάποια δυσλειτουργία στους υαλοκαθαριστήρες σας, συμβουλευτείτε το άρθρο μας: Γιατί δεν δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες; Τι πρέπει να κάνετε!

Φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες; Αλλάξτε τους σήμερα με BOSCH

Οι υαλοκαθαριστήρες σας χρειάζονται αλλαγή; Ελάτε σήμερα κιόλας σε ένα κατάστημα Carglass®! Στα εταιρικά καταστήματα Carglass® προσφέρουμε μεγάλη γκάμα από επώνυμους υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων BOSCH για κάθε όχημα και σε ανταγωνιστικές τιμές. Με την αγορά των υαλοκαθαριστήρων, οι έμπειροι τεχνικοί μας θα τοποθετήσουν για εσάς τους νέους υαλοκαθαριστήρες στο όχημά σας.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας