Blog

Γιατί σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες από το παρμπρίζ;

γιατι σηκωνουμε τους υαλοκαθαριστηρες

Οι υαλοκαθαριστήρες αποτελούν ένα από τα βασικά κομμάτια της ασφάλειας στην οδήγηση. Χάρη σε αυτούς μπορείτε και διατηρείτε άψογη ορατότητα, παντός καιρού και εξαφανίζετε κάθε λεκέ που μπορεί να δημιουργηθεί εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων. Για αυτό και πρέπει να τους διατηρείτε πάντοτε σε καλή κατάσταση. Σε πολλά σταθμευμένα οχήματα ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι υαλοκαθαριστήρες είναι σηκωμένοι, ενώ πολλοί είναι οι οδηγοί που αναρωτιούνται ποια είναι πραγματικά η χρησιμότητα αυτής της ενέργειας. Γιατί σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες, λοιπόν;

Γιατί σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Κατά κύριο λόγο, όταν χιονίζει ή όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από 0°C , είναι καλύτερο να σηκώνουμε τους υαλοκαθαριστήρες για να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ λόγω παγετού, παρατείνοντας την καλή κατάστασή τους. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται από αρκετούς οδηγούς και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, ειδικά σε συνθήκες χιονόπτωσης.

Extra tip: Όταν το παρμπρίζ είναι παγωμένο, προτιμήστε πρώτα να λιώσετε τον πάγο με την χρήση του A/C και μετά να βάλετε σε λειτουργία τους υαλοκαθαριστήρες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο μας "Πώς να αντιμετωπίσετε τον πάγο στο παρμπρίζ".

Πώς θα καταλάβετε ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας θέλουν αλλαγή;

Οι υαλοκαθαριστήρες έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και κάθε 6 με 12 μήνες θα πρέπει να τους αλλάζετε. Η διάρκεια ζωής τους φυσικά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η χρήση τους, ο χώρος στάθμευσης του οχήματος κ.λ.π. Για παράδειγμα, εάν σταθμεύετε το όχημά σας σε εσωτερικό parking, παρατείνεται και η διάρκεια χρήσης των υαλοκαθαριστήρες, εφόσον δεν διαβρώνονται από τις καιρικές συνθήκες.

Πώς θα καταλάβετε, όμως, ότι οι υαλοκαθαριστήρες σας χρειάζονται άμεση αλλαγή; Αρχικά, μια σημαντική ένδειξη που υποδηλώνει πως οι υαλοκαθαριστήρες σας θέλουν αλλαγή είναι ο θόρυβος που κάνουν κατά την κίνησή τους πάνω στο παρμπρίζ. Όσο μεγαλύτερος ο θόρυβος, τόσος μεγαλύτερος και ο κίνδυνος να χαράξει το παρμπρίζ σας και να χρειάζεται αντικατάσταση, καθώς σε αυτή την περίπτωση η επισκευή δεν δύναται να πραγματοποιηθεί. Ακόμη μια ένδειξη αποτελούν τα υπολείμματα νερού ή της σκόνης/βρωμιάς που αφήνουν οι υαλοκαθαριστήρες κατά το πέρασμά τους. Τέλος, είναι σημαντικό να ελέγχετε τους υαλοκαθαριστήρες σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για πιθανές φθορές στις λεπίδες. Σε περίπτωση που οι λεπίδες έχουν φθαρεί ή έχουν σκληρύνει, θα πρέπει να αλλάξετε τους υαλοκαθαριστήρες σας άμεσα.

Φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες; Ελάτε στην Carglass®

Στο εταιρικό δίκτυο της Carglass® θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα επώνυμων υαλοκαθαριστήρων Bosch με τιμές που ξεκινούν από 9€/τμχ. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να τοποθετήσουν τους νέους υαλοκαθαριστήρες στο όχημά σας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας