Blog

Έχει σύστημα ADAS το αυτοκίνητό μου;

βαθμονόμηση adas

Έσπασε το παρμπρίζ και δεν γνωρίζετε εάν το όχημά σας χρειάζεται εργασία παραμετροποίησης της κάμερας ADAS;

Εντοπίστε την κάμερα ADAS

Βγείτε από το όχημα, πλησιάστε το εμπρόσθιο παρμπρίζ και ελέγξτε εάν υπάρχει κάμερα ADAS. Η κάμερα συνήθως βρίσκεται σε ειδική βάση στο εμπρόσθιο παρμπρίζ, πάνω από το ύψος του καθρέφτη.

camera adas

Εάν υπάρχει κάμερα σε αυτό το σημείο, πριν το κλείσιμο ραντεβού είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε!

Έχετε κάμερα ADAS; Διαβάστε τις πληροφορίες για την Ασφάλειά σας!

Η κάμερα ADAS που βρίσκεται στο όχημά σας υπό-βοηθά στην ασφαλή οδήγηση. Η κάμερα ADAS παρέχει συνεχή και ακριβή πληροφόρηση για την κίνηση και τα εμπόδια γύρω από το όχημά σας. Κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο εμπόδιο ή όταν υπάρχουν συνθήκες που μπορεί να θέσουν την ασφάλειά σας σε κίνδυνο, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα για να σας υποβοηθήσει. Σημαντικές λειτουργίες που βασίζονται στην κάμερα ADAS είναι η διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το αυτόματο φρενάρισμα κ.α.

Κατά την εργασία της αντικατάστασης του παρμπρίζ, η κάμερα ADAS αφαιρείται από την ειδική της βάση και απορυθμίζεται. Με την τοποθέτησή της στην ειδική βάση που βρίσκεται στο νέο παρμπρίζ, η κάμερα χρειάζεται παραμετροποίηση. Με την παραμετροποίηση της κάμερας ADAS εξασφαλίζεται ότι το σύστημα μπορεί να «διαβάσει» ξανά και με σωστό τρόπο τις πληροφορίες του δρόμου, ώστε να διασφαλιστεί η αρτιότητα των παραπάνω λειτουργιών.

Η συγκεκριμένη εργασία κρίνεται απαραίτητη από τον κατασκευαστή του οχήματός σας και την επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε περίπτωση που δεν εκτελεστεί η εργασία της παραμετροποίησης, διατρέχετε σημαντικό κίνδυνο ασφάλειας, όντας εκτεθειμένοι σε λανθασμένους χειρισμούς του συστήματος που μπορούν να θέσουν εσάς και τους συνεπιβάτες σας σε σημαντικό κίνδυνο.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας