Blog

Θερμαινόμενο παρμπρίζ: Πώς λειτουργεί;

thermainomeno parmpriz

Έχετε παρατηρήσει ότι τα πίσω παρμπρίζ διαθέτουν οριζόντιες γραμμές; Όλα τα αυτοκίνητα έχουν θερμαινόμενο πίσω παρμπρίζ, ενώ σε μερικά μοντέλα είναι θερμαινόμενο και το εμπρόσθιο παρμπρίζ. Πολλοί είναι οι οδηγοί που αναρωτιούνται πως λειτουργεί ένα θερμαινόμενο τζάμι και πως θα καταλάβουν ότι δεν λειτουργεί. Παρακάτω, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πως λειτουργεί το θερμαινόμενο παρμπρίζ;

Το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι πολύτιμο σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον, σε συνθήκες παγετού, με την θέρμανση του κρυστάλλου ο πάγος διαλύεται σε μερικά λεπτά και δεύτερον, με την εναλλαγή της θερμοκρασίας, όταν θολώνουν τα τζάμια, το θερμαινόμενο παρμπρίζ είναι ο σύμμαχός σας για να μην χάσετε την απαραίτητη οπτική επαφή με τα πίσω οχήματα. Η ενεργοποίηση ή η απενεργοποίηση της θέρμανσης στο παρμπρίζ γίνεται από την κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου.

Στα πίσω παρμπρίζ σίγουρα έχετε παρατηρήσει την ύπαρξη μιας επιπλέον ειδικής στρώσης με οριζόντια νήματα. Σε αυτά τα σημεία διοχετεύεται ρεύμα το οποίο διευκολύνει το ξεθόλωμα του κρυστάλλου ή το λιώσιμο του εξωτερικού πάγου.

Είναι επικίνδυνο να αγγίξετε το θερμαινόμενο κρύσταλλο ενώ λειτουργεί;

Η απάντηση είναι φυσικά όχι! Το κρύσταλλο είναι σχεδιασμένο ώστε να σας προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια σε κάθε περίπτωση. Ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ δεν μπορεί να σας προκαλέσει τραύμα ή έγκαυμα, αφού ζεσταίνεται μέχρι τη θερμοκρασία που μπορεί να διατηρήσει το νερό στη φυσική του μορφή. Επομένως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ρίσκο.

Πώς θα καταλάβετε ότι το θερμαινόμενο παρμπρίζ δεν λειτουργεί;

Προσπαθείτε να ξεθολώσετε ή ξεπαγώσετε το παρμπρίζ χωρίς αποτέλεσμα; Αυτό είναι το βασικό σημάδι ότι το θερμαινόμενο παρμπρίζ δεν λειτουργεί σωστά. Είναι σημαντικό να αποσαφηνίσετε εάν το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο στα νήματα. Μπορείτε να αναθέσετε αυτή τη δουλειά και σε κάποιο έμπειρο συνεργείο, για να σας καθοδηγήσει στο που εντοπίζεται το πρόβλημα.

Πώς να προστατέψετε τη λειτουργία του θερμαινόμενου παρμπρίζ;

Όταν καθαρίζετε το θερμαινόμενο παρμπρίζ θα πρέπει να προσέχετε μην χαραχτεί η θερμαινόμενη επιφάνεια, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσει το θερμικό σύστημά του. Οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο ενδέχεται να προκαλέσει φθορά στα νήματα. Επιπλέον θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και κατά την αφαίρεση της αντηλιακής μεμβράνης, καθώς υπάρχει περίπτωση να καταστραφούν τα νήματα.

Έσπασε το θερμαινόμενο παρμπρίζ; Ελάτε στην Carglass®

Η Carglass® είναι ηγέτιδα εταιρεία στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων και στην παραμετροποίηση της κάμερας ADAS στην Ελλάδα. Συνεργαζόμαστε με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών για να σας παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ την εργασία της αντικατάστασης του θερμαινόμενου παρμπρίζ, μέσω του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας. Το 24ωρο τηλεφωνικό μας κέντρο παραμένει πάντα δίπλα σας, με στόχο να σας εξυπηρετούμε άμεσα σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε στην αντικατάσταση κρυστάλλων, Belron® Way of Fitting (BWoF) είναι πιστοποιημένη ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία για όλο τον κλάδο. Το BWoF αποτελεί μέρος του Προγράμματος Διασφάλισης Ποιότητας του κορυφαίου ινστιτούτου της αυτοκινητοβιομηχανίας, Institute of the Motor Industry.

Καλέστε μας σήμερα για να κλείσετε το ραντεβού σας!

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας