Blog

Πως βάζουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο;

alysides autokinito

Ταξίδι σε χειμερινό προορισμό; Για την ασφάλειά σας πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, με αλυσίδες χιονιού. Μερικοί οδηγοί δεν είναι εξοικειωμένοι για το πώς βάζουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Εάν, όμως, σχεδιάζετε ταξίδι σε κάποιο χειμερινό προορισμό με χιονοδρομικό κέντρο ή σε προορισμό που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο, είναι μεγάλες οι πιθανότητες να έρθετε αντιμέτωποι με χιόνι ή πάγο σε δρόμο με απότομες στροφές. Σε αυτό το άρθρο, σας βοηθάμε βήμα-βήμα να τοποθετήσετε αλυσίδες στο όχημά σας.

Πώς βάζουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο, Βήμα-Βήμα!

Συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να τοποθετήσετε αλυσίδες στο όχημά σας. Διαβάστε προσεκτικά, κάντε εξάσκηση και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Εάν είστε εν κινήσει, βρείτε το πιο ασφαλές σημείο για στάθμευση και ανάψτε τα φώτα έκτακτης ανάγκης. Ντυθείτε ζεστά και βγείτε από το όχημα με προσοχή.

Βήμα 2: Αποφασίστε σε ποια λάστιχα θα τοποθετήσετε τις αλυσίδες. Οι αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στα λάστιχα που δίνουν κίνηση στο όχημα.

Βήμα 3: Ανοίξτε τις αλυσίδες. Κρατώντας τις αλυσίδες από το καλώδιο που καλύπτεται με πλαστικό, βεβαιωθείτε ότι οι αλυσίδες δεν είναι μπλεγμένες μεταξύ τους, αλλά ούτε και καλύπτει η μια την άλλη.

Βήμα 4: Τοποθετήστε τις αλυσίδες στο έδαφος, περάστε το καλώδιο πίσω το ελαστικό και απλώστε τις αλυσίδες πρώτα από τη δεξιά και μετά από την αριστερή πλευρά και συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου με το άλλο, πίσω από τον τροχό.

Βήμα 5:  Συνδέστε τις αλυσίδες στο άγκιστρο, ακριβώς απέναντι από το σημείο που συνδέσατε το καλώδιο.

Βήμα 6: Συνδέστε την αλυσίδα στο κάτω μέρος και περάστε την ανάμεσα στους οδηγούς, για να στερεώσετε τις αλυσίδες στο όχημα.

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω και στα δύο ελαστικά, μπορείτε να τεστάρετε τις αλυσίδες σας οδηγώντας μια μικρή απόσταση και αφού βεβαιωθείτε για την σωστή εφαρμογή τους, μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας με ασφάλεια.

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας, θυμηθείτε!

Την στιγμή που θα χρειαστείτε τις αλυσίδες, οι συνθήκες οδήγησης θα είναι δύσκολες. Θα πέφτει χιόνι, τα διερχόμενα οχήματα θα σας ψεκάζουν με λάσπη και στους τροχούς σας θα τρέχει βρώμικο νερό. Παράλληλα, ο δρόμος θα είναι ολισθηρός. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να εξασκηθείτε στην τοποθέτηση αλυσίδων πριν ταξιδέψετε. Παράλληλα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό μέγεθος με βάση τα ελαστικά του οχήματος.

Πριν ταξιδέψετε, λοιπόν, εκτός από τις αλυσίδες μην ξεχάσετε να προετοιμάσετε ένα κιτ ασφαλείας για το χειμερινό σας ταξίδι. Στο κιτ συμπεριλάβετε ζεστά γάντια, αδιάβροχο και ένα κιτ έκτακτης ανάγκης, για να κάνετε την οδήγησή σας τον χειμώνα πιο ασφαλή και άνετη.

Έτοιμοι για το ταξίδι; Ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες σας!   

Οι υαλοκαθαριστήρες θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε πλήρη ορατότητα σε όλο το ταξίδι. Για αυτό, πριν ξεκινήσετε για τον χειμερινό προορισμό, ελέγξτε ότι λειτουργούν σωστά.

Οι υαλοκαθαριστήρες χρειάζονται αλλαγή τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Πριν το ταξίδι σας, λοιπόν, περάστε από ένα εταιρικό κατάστημα Carglass® για να αλλάξετε τους φθαρμένους υαλοκαθαριστήρες σας με επώνυμους υαλοκαθαριστήρες BOSCH. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να τοποθετήσουν τους νέους υαλοκαθαριστήρες στο όχημά σας, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας