Blog

Φόρτιση Ηλεκτρικού Αυτοκινήτου: Πόσο διαρκεί και τι Πρέπει να γνωρίζετε!

φορτιση ηλεκτρικου αυτοκινητου

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ολοένα και περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν να κινούνται οικολογικά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λανσάρει στην αγορά τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα και ήδη στους δρόμους της χώρας μας βλέπουμε να κυκλοφορούν ηλεκτρικά οχήματα. Οι κινητήρες των ηλεκτρικών οχημάτων λειτουργούν αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια, με τη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους σταθμούς που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της χώρας, αλλά μπορεί να γίνει και στο σπίτι εφόσον στηθεί ειδικός σταθμός φόρτισης. Ας δούμε λοιπόν, πόσο διαρκεί η φόρτιση και τι πρέπει να γνωρίζετε για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Πόσο διαρκεί η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση ηλεκτρικού οχήματος διαφέρει ανάλογα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο κατασκευαστής του οχήματος. Γενικά, ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος είναι από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Η χρονική περίοδος κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τα κιλοβάτ (kW) που δέχεται το όχημα κατά τη φόρτιση και τα kW που προσφέρει ο σταθμός φόρτισης.

Σε ένα τυπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία 60kWh, μια πλήρης φόρτιση διαρκεί λιγότερο από 8 ώρες, με σημείο φόρτισης 7kW. Οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν να φορτίζουν πλήρως τα αυτοκίνητά τους, για να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία μέχρι να χρειαστεί να επαναλάβουν τη διαδικασία. Θα πρέπει να έχετε πάντα υπόψη, πως όσο μεγαλύτερη είναι η μπαταρία του αυτοκινήτου σας και όσο πιο αργό είναι το σημείο φόρτισης, τόσο περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να φορτιστεί από χαμηλή μπαταρία σε πλήρη φόρτιση.

Που μπορείτε να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου πλέον στην Ελλάδα. Εάν έχετε ιδιωτικό parking, το ιδανικό είναι να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα wallbox για τη φόρτισή του και να χρησιμοποιείτε on-the-go σταθμούς φόρτισης για την up-to-top φόρτιση του αυτοκινήτου σας όπως είναι το Δίκτυο Φορτιστών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων της Carglass®. Οι φορτιστές μας λειτουργούν όλο το 24ωρο και βρίσκονται έξω από τα εταιρικά καταστήματα στη Νέα Σμύρνη, στη Μεταμόρφωση, στο Κορωπί και στον Χολαργό. Με την χρήση της εφαρμοφής EVziiin© μπορείτε να φορτίσετε το αυτοκίνητό σας με χρέωση 0,50€/kwh. Μάθετε περισσότερα, εδώ

Τι πρέπει να προσέχετε κατά τη φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Η φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, για την ασφάλειά σας και για την σωστή φόρτιση του οχήματός σας, θα πρέπει να θυμάστε πάντα τα εξής:

  • Για την ασφάλειά σας, μην αφαιρείτε ποτέ το καλώδιο φόρτισης εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση του οχήματός σας.
  • Τα ηλεκτρικά οχήματα διαθέτουν διαφορετικό καλώδιο φόρτισης ανάλογα με τον κατασκευαστή, το οποίο θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για τη φόρτιση.
Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας