Blog

Πως να σταματήσω το ράγισμα στο παρμπρίζ;

ragisma sto parmpriz

Ράγισμα στο παρμπρίζ; Το πιο συχνό αίτιο είναι κάποιο πετραδάκι που παρασύρθηκε και εκτοξεύτηκε από κάποιο διερχόμενο όχημα. Το πετραδάκι, μόλις χτυπήσει την επιφάνεια του παρμπρίζ, δημιουργεί θραύσμα, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσει ράγισμα. Εάν αναρωτιέστε «Πώς να σταματήσω το ράγισμα στο παρμπρίζ;», στην Carglass® γνωρίζουμε πολύ καλά την απάντηση.

Πώς να σταματήσω το ράγισμα στο παρμπρίζ; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Εάν διαπιστώσατε ράγισμα στο παρμπρίζ σας, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εφόσον υπάρχει θραύση στο κρύσταλλο, οποιαδήποτε στιγμή,  η ζημιά μπορεί να επεκταθεί σε όλο το κρύσταλλο. Έτσι, ένα μικρό θραύσμα που θα μπορούσε να επισκευαστεί οικονομικά μέσα σε 30 λεπτά, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ μεγάλη ρωγμή, που θα απαιτεί την ολική αντικατάσταση του κρυστάλλου σας. Για αυτούς του λόγους, σας προτείνουμε να μην προσπαθήσετε να σταματήσετε το ράγισμα, αλλά να εμπιστευτείτε αυτή την εργασία στους έμπειρους τεχνικούς της Carglass®.

Πότε μπορεί να επισκευαστεί ένα κρύσταλλο;

Το εμπρόσθιο παρμπρίζ επισκευάζεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Σημαντικοί παράγοντες για την επισκευή παρμπρίζ είναι το μέγεθος και η θέση του θραύσματος. Πιο συγκεκριμένα, το θραύσμα μπορεί να επισκευαστεί μόνο όταν είναι μικρότερο σε μέγεθος από ένα νόμισμα των 2€, απέχει τουλάχιστον 5 εκατοστά από τα άκρα του κρυστάλλου και βρίσκεται εκτός του οπτικού πεδίου του οδηγού, δηλαδή την περιοχή εύρους 30 εκατοστών από το κέντρο του τιμονιού. Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, το παρμπρίζ σας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Μεγάλο ράγισμα στο παρμπρίζ; Το Κρύσταλλο πρέπει να αντικατασταθεί!

Σε μεγάλες ρωγμές το εμπρόσθιο παρμπρίζ δεν δύναται να επισκευαστεί και απαιτείται η αντικατάστασή του, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε ξανά με ασφάλεια στο δρόμο. Στα νέα μοντέλα οχημάτων, μετά την αντικατάσταση η κάμερα ADAS που είναι τοποθετημένη στο εμπρόσθιο παρμπρίζ απορρυθμίζεται. Στην Carglass® διαθέτουμε ειδικούς πίνακες παραμετροποίησης και προηγμένα διαγνωστικά εργαλεία, που μας επιτρέπουν να επαναφέρουμε τις ρυθμίσεις της κάμεράς σας, στην προηγούμενη ρύθμισή τους. Έτσι, σε ένα μόνο ραντεβού, το αυτοκίνητό σας είναι ξανά πλήρως λειτουργικό και ασφαλές.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με την Carglass®

Στην Carglass® κάνουμε αποκλειστική χρήση πατενταρισμένης τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί από τον όμιλο Belron®, μητρική εταιρεία της Carglass® και τοποθετούμε πιστοποιημένα γνήσια κρύσταλλα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Επιπλέον, η μέθοδός μας στην αντικατάσταση παρμπρίζ έχει πιστοποιηθεί ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία του κλάδου από τον κορυφαίο οργανισμό, Institute of the Motor Industry. Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα!

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας