Blog

Σπασμένο παρμπρίζ: Οι κίνδυνοι στην οδήγηση!

spasmeno parmpriz

Έσπασε το παρμπρίζ του οχήματός σας; Η ζημιά στο εμπρόσθιο παρμπρίζ δεν συνεπάγεται μόνο μείωση της ορατότητας για τον οδηγό ή αισθητικό λάθος. Αντίθετα, ένα σπάσιμο στο παρμπρίζ μπορεί να αποβεί μοιραίο σε ένα τροχαίο ατύχημα. Μιας και το παρμπρίζ αποτελείται από δύο στρώσεις γυαλιού και ανάμεσα μια στρώση από πλαστικό, τα θραύσματα συγκρατούνται στη θέση τους και κάποιοι οδηγοί αμελούν την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε όλους τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από ένα σπασμένο παρμπρίζ.

Ποιοι κίνδυνοι δημιουργούνται από ένα σπασμένο παρμπρίζ;

Οι πιο βασικοί κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από ένα σπασμένο παρμπρίζ είναι οι εξής:

  1. Επηρεάζονται τα συστήματα ADAS

Τα συστήματα ADAS πλέον εξοπλίζουν ακόμη και τα συμβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Ένα σπάσιμο στο παρμπρίζ είναι ικανό να παραμορφώσει την εικόνα της κάμερας ADAS, που αποτελεί πολύ βασική πηγή συλλογής των πληροφοριών του δρόμου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά τα συστήματα ADAS.

  1. Μειώνεται η ορατότητα

Ανάλογα με το σημείο στο οποίο δημιουργήθηκε το ράγισμα στο εμπρόσθιο παρμπρίζ, υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί τυφλό σημείο. Αυτό επηρεάζει σημαντικά τον χρόνο αντίδρασης του οδηγού, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δική του ασφάλεια, όσο και των συνεπιβατών.

  1. Επηρεάζεται η αποτελεσματικότητα του αερόσακου

Στα περισσότερα αυτοκίνητα οι αερόσακοι αναπτύσσονται με τη βοήθεια του παρμπρίζ. Ένα σπασμένο παρμπρίζ είναι πιθανό να μην είναι σε θέση να συγκρατήσει την πίεση που δημιουργείται από το άνοιγμα των αερόσακων. Για αυτό και η καλή κατάσταση του κρυστάλλου είναι προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη των αερόσακων σε περίπτωση ατυχήματος.

  1. Μειώνεται η συγκράτηση σε περίπτωση ατυχήματος

Ένας από τους λόγους που το παρμπρίζ διαθέτει ενισχυμένη στρώση γυαλιού είναι για να συγκρατεί τους επιβαίνοντες εντός του οχήματος σε περίπτωση σοβαρής κρούσης. Ένα σπασμένο παρμπρίζ μπορεί να θέσει σε εξαιρετικό κίνδυνο την ασφάλεια των επιβαινόντων, αφού αποτελεί βασικό παράγοντα για την ασφάλεια των επιβατών, όπως η ζώνη ασφαλείας και ο αερόσακος. Το παρμπρίζ συμβάλει έως και 30% στην ακαμψία του οχήματος και ουσιαστικά είναι αυτό που ενισχύει την οροφή σε πιθανή ανατροπή του. 

Σπασμένο παρμπρίζ; Ελάτε στην Carglass®

Έχετε ζημιά στο παρμπρίζ; Μην αμελείτε την επιδιόρθωσή του! Ελάτε στο μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο καταστημάτων στην επισκευή και αντικατάσταση κρυστάλλων και στην παραμετροποίηση κάμερας ADAS σε όλη την Ελλάδα. Το 24ωρο τηλεφωνικό μας κέντρο παραμένει πάντα στη διάθεσή σας, για να σας εξυπηρετούμε άμεσα και άριστα. Καλέστε μας για ραντεβού!  

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας