Blog

Hill Start Assist: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε;

hill start assist

Το Hill Start Assist ή Σύστημα Υποβοήθηση Εκκίνησης στην Ανηφόρα αποτελεί μια τεχνολογία που συναντάμε συχνά στα καινούργια μοντέλα οχημάτων, που φέρουν συστήματα ADAS. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει έναν επιπλέον έλεγχο κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες, βελτιώνοντας την ενεργητική ασφάλειά σας. Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι το Hill Start Assist και πως σας βοηθάει στην οδήγηση!

Τι είναι το Hill Start Assist;

Η βασική λειτουργία του συστήματος είναι να διευκολύνει την εκκίνηση του οχήματος σε δρόμο με κλίση. Όταν βρίσκεστε σε δρόμο με κλίση, αφού αφήσετε το φρένο, το Hill Start Assist ενεργοποιείται και ακινητοποιεί το όχημά σας για μερικά δευτερόλεπτα, προσφέροντάς σας περισσότερο χρόνο για να μετακινήσετε το πόδι σας στο γκάζι. Με αυτό τον τρόπο, είναι πιο εύκολο για εσάς να «συγκρατήσετε» το όχημά σας, χωρίς το άγχος μήπως κυλίσει προς τα πίσω, προκαλώντας κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα. Το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα και δεν απαιτείται από εσάς να χρησιμοποιήσετε το χειρόφρενο κατά την εκκίνηση. Τα φρένα απελευθερώνονται πλήρως αφού ο κινητήρας του οχήματός σας αναπτύξει μεγάλη ροπή, για να διασφαλιστεί ότι το όχημά σας δεν θα κυλήσει στην κατηφόρα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Hill Start Assist;

hill start

Τα συστήματα ADAS εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στα νέα μοντέλα οχημάτων που με τις λειτουργίες τους κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη και ασφαλέστερη. Το Hill Start Assist υποβοηθά τους οδηγούς στην οδήγηση σε δρόμο με κλίση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αντικαθιστά εντελώς το χειρόφρενο. Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη λειτουργία δεν αυξάνει την πρόσφυση σας στο έδαφος, αλλά εμποδίζει το όχημά σας να μετακινηθεί προς τα πίσω. Πριν βγείτε από το αυτοκίνητό σας είναι απαραίτητο να τραβάτε το χειρόφρενο, για την ασφαλή ακινητοποίησή του. Επίσης, κάθε φορά που ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Το Hill Start Assist απενεργοποιείται αυτόματα όταν αυξήσετε τις στροφές του κινητήρα και φυσικά, υπάρχει το ενδεχόμενο να απενεργοποιηθεί εξαιτίας κάποιας δυσλειτουργίας. Μην ξεχνάτε πως είστε υπεύθυνοι για τον έλεγχο του οχήματός σας και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δράσετε άμεσα, όταν αυτό χρειαστεί.

Τα ADAS στην οδήγηση!

Τα νέα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας φέρουν πολλές καινοτόμες λειτουργίες που υποβοηθούν τους οδηγούς. Οι περισσότερες λειτουργίες των συστημάτων ADAS βασίζονται σε αισθητήρες που υπάρχουν στο όχημα αλλά και στην κάμερα ADAS που βρίσκεται στο εμπρόσθιο παρμπρίζ. Σε περίπτωση θραύσης του εμπρόσθιου παρμπρίζ, κατά την αντικατάσταση παρμπρίζ, η κάμερα ADAS απορρυθμίζεται. Στην Carglass®, μετά την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ, προχωράμε στην παραμετροποίηση της κάμερας ADAS, κατά την οποία η κάμερα επανέρχεται στις προηγούμενες ρυθμίσεις της. Η υπηρεσία παραμετροποίησης της κάμερας ADAS της Carglass® έχει πιστοποιηθεί από τον κορυφαίο φορέα αυτοκινήτου, ΙΜΙ, ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία σε όλο τον κλάδο.

Τα συστήματα ADAS είναι τεχνολογίες που πρόκειται να συνεχίσουν να εξοπλίζουν τα νέα οχήματα, με τους κατασκευαστές οχημάτων να αναζητούν συνεχώς νέες εφαρμογές που θα κάνουν την οδήγηση ακόμη πιο εύκολη. Η νέα εποχή είναι ήδη εδώ!

Systhmata ADAS

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας