Blog

Γρατζουνιές στο παρμπρίζ: Επισκευή ή Αντικατάσταση;

gratzouniew sto parmpriz

Γρατζουνιές στο παρμπρίζ; Στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων είναι πιθανό να δημιουργηθούν γρατζουνιές από διάφορες αιτίες, όπως για παράδειγμα από φθαρμένους υαλοκαθαριστήρες ή από πλύσιμο αυτοκινήτου με σκληρό σφουγγάρι. Οι γρατζουνιές στο παρμπρίζ είναι ιδιαίτερα αισθητές από το εσωτερικό του οχήματος, κυρίως τη νύχτα στα φώτα του δρόμου και για πολλούς οδηγούς είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Πολλοί οδηγοί μας ρωτούν εάν επισκευάζονται οι γρατζουνιές ή εάν απαιτείται αντικατάσταση του παρμπρίζ. Σε αυτό το άρθρο, μοιραζόμαστε μαζί σας όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε!

Επισκευάζονται οι γρατζουνιές στο παρμπρίζ;

Οι γρατζουνιές στο παρμπρίζ και στα πλαϊνά κρύσταλλα των οχημάτων δεν επισκευάζονται. Με τη μέθοδο επισκευής της Carglass® επισκευάζονται μόνο τα χτυπήματα στο παρμπρίζ που έχουν μέγεθος 2 ευρώ, βρίσκονται εκτός της περιοχής της ορατότητας του οδηγού και απέχουν τουλάχιστον 5 εκατοστά από την άκρη του παρμπρίζ. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κρίνεται αναγκαίο να προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του παρμπρίζ με ένα νέο πιστοποιημένο γνήσιο κρύσταλλο.

Ο χρόνος που απαιτείται για μια ολοκληρωμένη αντικατάσταση παρμπρίζ είναι περίπου μία με τρεις ώρες ανάλογα με τον τύπο του οχήματος. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως στα νέα μοντέλα οχημάτων, που φέρουν κάμερα ADAS και αισθητήρες, κατά την εξαγωγή του παρμπρίζ η κάμερα αφαιρείται από την θέση της και επανατοποθετείται στην ειδική θήκη του νέου κρυστάλλου. Με αυτό τον τρόπο, η κάμερα απορρυθμίζεται και απαιτείται εκ νέου ρύθμιση για να διασφαλιστεί η άρτια λειτουργία της. Στην Carglass® διαθέτουμε ειδικά διαγνωστικά εργαλεία και πίνακες για την παραμετροποίηση της κάμερας ADAS, για να μπορείτε να οδηγήσετε ξανά με ασφάλεια.

Γιατί να επιλέξετε την Carglass®;

Στην Carglass® χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα γνήσια κρύσταλλα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Η μέθοδός μας στην αντικατάσταση κρυστάλλων και στην παραμετροποίηση κάμερας ADAS είναι πιστοποιημένη από το κορυφαίο Institute of the Motor Industry, ως η μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία σε όλο τον κλάδο. Σε κάθε εργασία, χρησιμοποιούμε αποκλειστική τεχνολογία και πατενταρισμένα εργαλεία, που έχουν αναπτυχθεί από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου, Belron Technical. Με όλα τα παραπάνω, η Carglass® πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένα ασφαλές και άρτιο αποτέλεσμα.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στο μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο καταστημάτων επισκευής & αντικατάστασης κρυστάλλων σε όλη την Ελλάδα!

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας