Blog

Επισκευή Παρμπρίζ: Μύθοι και Αλήθειες!

επισκευη παρμπριζ

Στην Carglass® προτιμούμε πάντα την επισκευή από την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ. Η επισκευή παρμπρίζ προσφέρει πολλαπλά οφέλη, αφού επαναφέρει πλήρως την αντοχή του κρυστάλλου σας χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθεί το παρμπρίζ και διαρκεί μόλις 30 λεπτά, ενώ παράλληλα είναι αρκετά πιο οικονομική από την αντικατάσταση παρμπρίζ.

Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν τη σημαντική συμβολή του εμπρόσθιου παρμπρίζ στην ασφαλή οδήγηση και αγνοούν μικρά σημαδάκια πάνω στο κρύσταλλο. Με αυτό τον τρόπο, θέτουν σε κίνδυνο της δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των συνεπιβατών. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει όλους τους μύθους που κυκλοφορούν γύρω από το εμπρόσθιο παρμπρίζ και την επισκευή του! Τι αληθεύει από τα παρακάτω, λοιπόν;

4+1 μύθοι στην επισκευή παρμπρίζ!

Μύθος 1 - «Μια μικρή ρωγμή δεν επηρεάζει την ασφάλειά μου»

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και μια μικρή ρωγμή στο παρμπρίζ απειλεί άμεσα την ασφάλειά σας. Ακόμη και ένα πολύ μικρό χτύπημα, καθιστά το παρμπρίζ σας πιο ευάλωτο και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη ρωγμή εάν δεν επισκευαστεί. Επιπλέον, σε περίπτωση ατυχήματος, μειώνεται αρκετά η αποτελεσματικότητα του αερόσακου και φυσικά, ένα παρμπρίζ με ρωγμή είναι πολύ επικίνδυνο για τη σωματική σας ασφάλεια. Με την επισκευή παρμπρίζ το κρύσταλλο θα επανέλθει άμεσα στην αρχική του ανθεκτικότητα και θα μπορείτε να κινείστε ξανά με ασφάλεια στον δρόμο.

Μύθος 2 - «Κάθε ρωγμή στο παρμπρίζ μπορεί να επισκευαστεί»

Όχι, δεν είναι αλήθεια! Υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται, για να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στην επισκευή παρμπρίζ, αντί για την ολική αντικατάσταση του κρυστάλλου. Για να μπορεί να επισκευαστεί το παρμπρίζ σας θα πρέπει η ρωγμή να έχει μέγεθος έως 2 ευρώ, να απέχει τουλάχιστον 5 εκατοστά από την άκρη του κρυστάλλου και να μην βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού, που αποτελεί την περιοχή εύρους περίπου 30 εκατοστών από το κέντρο του τιμονιού.

Μύθος 3 - «Η επισκευή παρμπρίζ εξαφανίζει εντελώς τη ρωγμή»

Μετά την επισκευή παρμπρίζ, παραμένει στο σημείο ένα μικρό σημαδάκι που μοιάζει με σταγόνα βροχής. Ωστόσο, η επισκευή παρμπρίζ αποτελεί την καλύτερη επιλογή όταν το κρύσταλλο μπορεί να επισκευαστεί. Η εργασία της επισκευής διαρκεί μόνο 30 λεπτά, είναι πολύ πιο οικονομική από την αντικατάσταση παρμπρίζ και επαναφέρει πλήρως την αντοχή του παρμπρίζ, εξαλείφοντας τον κίνδυνο να σπάσει. Στην Carglass® σε κάθε εργασία επισκευής παρμπρίζ προσφέρουμε εγγύηση εργασίας εφ’ όρου ζωής.

Μύθος 4 - «Μπορώ να επισκευάσω το παρμπρίζ μόνος μου»

Για την ασφάλειά σας, μην το επιχειρήσετε στο σπίτι! Στο εμπόριο κυκλοφορούν κόλλες για επισκευή παρμπρίζ και kit επισκευής που υπόσχονται άμεση do it yourself επισκευή. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι εάν προσπαθήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας το παρμπρίζ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσει και να χρειαστεί τελικά να προχωρήσετε στην αντικατάσταση του παρμπρίζ σας.

Μύθος 5 - «Όλες οι εταιρείες προσφέρουν ποιοτικά τις ίδιες υπηρεσίες στην επισκευή παρμπρίζ­»

Δεν ισχύει! Στην Carglass® χρησιμοποιούμε αποκλειστική πατενταρισμένη τεχνολογία στην επισκευή παρμπρίζ, που έχει αναπτυχθεί από το Τμήμα Έρευνας και ανάπτυξης του ομίλου μας και μετά από κάθε επισκευή, προσφέρουμε εγγύηση εφόρου ζωής για την εργασία μας.

Μήπως υπάρχει κάποιο σημαδάκι στο παρμπρίζ σας; Μην το αφήσετε να εξελιχθεί σε ρωγμή. Καλέστε σήμερα στην Carglass® για να κλείσετε το ραντεβού σας!

repair banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας