Blog

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ tempered και laminated κρυστάλλου;

tempered glass

Στην αγορά των κρυστάλλων αυτοκινήτου υπάρχουν διαφορετικά είδη που εξυπηρετούν τις διαφορετικές ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι στο κάτω μέρος στα κρύσταλλα αυτοκινήτου υπάρχει μια στάμπα που παραθέτει σχετικές πληροφορίες σχετικά με το γυαλί, όπως τον κατασκευαστή, κωδικούς που περιγράφουν το κρύσταλλο και τις λέξεις tempered ή laminated. Ποια είναι, όμως, η βασική διαφορά σε αυτούς τους δύο τύπους κρυστάλλων; Παρακάτω, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες για να σας λύσουμε κάθε απορία.

Tempered Glass ή Laminated Glass; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές

Laminated Glass

Το laminated κρύσταλλο είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε σχέση με ένα απλό γυαλί. Ένα laminated κρύσταλλο αποτελείται από δύο φύλλα γυαλιού που διαθέτουν ένα ενδιάμεσο στρώμα πολυβινυλίου. Έτσι, σε περιπτώσεις θραύσης, όλα τα κομμάτια συγκρατούνται στη θέση τους χωρίς να δημιουργείται κάποια διάτρηση. Το laminated κρύσταλλο έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς είναι σε θέση να συγκρατήσει τους επιβαίνοντες εντός του οχήματος σε περίπτωση σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες ενός θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους κρυστάλλων είναι τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα οχημάτων που χρησιμοποιούν laminated κρύσταλλα και για τα πλαϊνά παράθυρα.

Tempered Glass

Το tempered κρύσταλλο είναι πολύ ελαφρύτερο από το laminated. Κατά την παραγωγή του υποβάλλεται σε πολλές εναλλαγές θέρμανσης και ψύξης , έτσι ώστε, στο τέλος της διαδικασίας, να είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό από ένα κοινό κομμάτι γυαλί. Το συγκεκριμένο είδος κρυστάλλου επιλέγεται κατά κόρον για τα πλαϊνά παράθυρα των αυτοκινήτων. Καθώς το συγκεκριμένο κρύσταλλο δεν διαθέτει την ενδιάμεση μεμβράνη, σε περίπτωση θραύσης μπορεί να μετατραπεί σε χιλιάδες κομματάκια.

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνουν τα γράμματα στο παρμπρίζ & στα πλαϊνά κρύσταλλα;

Έσπασε το παρμπρίζ ή κάποιο πλαϊνό κρύσταλλο; Ελάτε στην Carglass®

Στην Carglass® διαθέτουμε μεγάλο stock από γνήσια πιστοποιημένα κρύσταλλα, τα οποία προμηθευόμαστε από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Τα κρύσταλλά μας φέρουν την αντίστοιχη  ποιότητα και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά με εκείνα που φέρει το κρύσταλλο του οχήματος. Με την αποκλειστική πατενταρισμένη τεχνολογία μας και τις πιστοποιημένες μεθόδους κατά ΙΜΙ που ακολουθούμε σε κάθε εργασία αντικατάστασης κρυστάλλων και παραμετροποίησης κάμερας ADAS, στην Carglass® πληρούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για εγγυημένο αποτέλεσμα.

replacement

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας