Blog

Tips για σωστό καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου

καθαρισμός τζαμιών αυτοκινήτου

Τα τζάμια του αυτοκινήτου χρειάζονται τον σωστό καθαρισμό, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, για να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στην οδήγηση. Αν σας ακούγεται δύσκολη και χρονοβόρα αυτή η διαδικασία, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για έναν έυκολο, γρήγορο αλλά κυρίως, σωστό καθαρισμό των κρυστάλλων του αυτοκινήτου σας.

Τι θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου σας;

Δύο πολύ απλά πράγματα θα χρειαστείτε για να προχωρήσετε στον καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου σας. Και αυτά είναι:

  • Πανάκι καθαρισμού με μικροϊνες
  • Ειδικό καθαριστικό τζαμιών

Ποια προετοιμασία χρειάζεται πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό;

  • Να επιλέξετε ένα μέρος με σκιά για το αυτοκίνητό σας, ώστε να αποφύγετε τον καθαρισμό των τζαμιών σε απευθείας έκθεση με τον ήλιο. Η απευθείας έκθεση με τον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει την πιο γρήγορη εξάτμιση του καθαριστικού που θα χρησιμοποιήσετε και αυτό στη συνέχεια να δημιουργήσει ανεπιθύμητα σημάδια στα τζάμια του αυτοκινήτου.
  • Μην χρησιμοποιήσετε υπερβολική ποσότητα του καθαριστικού προϊόντος.
  • Χρησιμοποιήστε κυκλικές κινήσεις καθώς απλώνετε το προϊόν στα τζάμια του αυτοκινήτου.

Τα βήματα για τον εξωτερικό καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου σας

1ο βημα: Με το πανάκι καθαρισμού ξεκινήστε με απαλές κινήσεις να σκουπίζετε τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, χωρίς να εφαρμόσετε κάποιο καθαριστικό προϊόν.

2ο βήμα: Εφαρμόστε ομοιόμορφα το ειδικό καθαριστικό προϊόν, στα τζάμια του αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό να καθαρίσετε καλά όλη την επιφάνεια του κρυστάλλου, εστιάζοντας σε συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά.

3ο βήμα: Με μία καθαρή πετσέτα σκουπίστε και στεγνώστε πολύ καλά τα τζάμια του αυτοκινήτου, ώστε να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Extra tip: Αφού ολοκληρώσετε και τον καθαρισμό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου, μην ξεχάσετε να προχωρήσετε και στον καθαρισμό των υαλοκαθαριστήρων, ώστε να μην μεταφερθούν ακαθαρσίες με τη χρήση τους.

Τα βήματα για τον εσωτερικό καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου σας

Για τον καλύτερο καθαρισμό των κρυστάλλων του αυτοκινήτου, θα πρέπει να τα καθαρίσετε και εσωτερικά. Αυτό θα προσφέρει την άψογη ορατότητα που επιθυμείτε.

Τα βήματα αυτή τη φορά είναι τα παρακάτω:

1ο βημα: Σε ένα καθαρό πανί, ψεκάστε απευθείας  το καθαριστικό προϊόν που έχετε επιλέξει. Έτσι, θα αποτρέψετε το καθαριστικό να έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου.

2ο βήμα: Σκουπίστε ομοιόμορφα τα τζάμια του αυτοκινήτου.

3ο βήμα: Με ένα στεγνό και καθαρό πανί στεγνώστε καλά τα κρύσταλλα του αυτοκινήτου, ώστε να αφαιρεθεί και από το εσωτερικό τους η υγρασία.

Μήπως κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του παρμπρίζ ή των υπόλοιπων κρυστάλλων παρατηρήσατε κάποιο ράγισμα;

Για οποιαδήποτε ζημιά στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου σας, ελάτε στην Carglass®, στο μεγαλύτερο δίκτυο εταιρικών καταστημάτων στον κλάδο της επισκευής, αντικατάστασης κρυστάλλων και παραμετροποίησης κάμερας ADAS στην Ελλάδα. Διατηρούμε συνεργασία με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών για να σας εξυπηρετούμε Δωρεάν, μέσω ασφαλιστηρίου συμβολαίου με κάλυψη για θραύση κρυστάλλων. Καλέστε μας σήμερα για το ραντεβού σας!

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας