Blog

Κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ: Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε!

κολλα για ραγισμενο παρμπριζ

 

Έσπασε το παρμπρίζ σας και αναζητάτε τρόπους για να διορθώσετε τη ζημιά; Ο πιο ασφαλής, γρήγορος και εγγυημένος τρόπος για την επισκευή ή την αντικατάσταση του παρμπρίζ σας είναι να κλείσετε το ραντεβού σας με την Carglass®.

Υπάρχουν οδηγοί που για διάφορους λόγους αποφασίζουν να προχωρήσουν στην επισκευή ή στην αντικατάσταση  του παρμπρίζ μόνοι τους, θέτοντας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την προσωπική τους ακεραιότητα και των συνεπιβατών τους. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα κιτ επισκευής και αναλώσιμα, όπως η κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ, που υπόσχονται άμεση επιδιόρθωση. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει όλους τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την επιδιόρθωση του παρμπρίζ στο σπίτι!

Κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ: Γιατί να ΜΗΝ την επιλέξετε!

Υπάρχουν αρκετοί λόγου για τους οποίους θα πρέπει να αποφύγετε την επιδιόρθωση του παρμπρίζ στο σπίτι, με κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ. Όλοι οι λόγοι αφορούν την ασφάλειά σας, τόσο κατά τη διαδικασία της επιδιόρθωσης του παρμπρίζ σας, όσο και κατά την οδήγηση του οχήματός σας. Ας τους δούμε αναλυτικά.

1)Το παρμπρίζ δεν ανακτά την ανθεκτικότητά του

Εάν παρατηρείτε κάποια ρωγμή στο παρμπρίζ σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον το κρύσταλλο είναι ευάλωτο σε οποιοδήποτε χτύπημα. Ένα μικρό θραύσμα μπορεί πολύ εύκολα να εξελιχθεί σε μεγάλη ρωγμή, εάν δεν επισκευαστεί με τη χρήση ειδικών εργαλείων που θα επουλώσουν τη ζημιά και θα επαναφέρουν την ανθεκτικότητά του στα ίδια επίπεδα με πριν. Εάν χρησιμοποιήσετε την κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ για να επιδιορθώσετε το θραύσμα, βραχυπρόθεσμα το παρμπρίζ σας θα εμφανίσει μεγαλύτερη ρωγμή και θα απαιτείται η αντικατάστασή του, αφού το κρύσταλλο παραμένει ευάλωτο.

2) Σοβαρός κίνδυνος σε περίπτωση ατυχήματος

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ δεν επαναφέρει πλήρως την ανθεκτικότητά του. Το παρμπρίζ αποτελεί την «ασπίδα» σας σε περίπτωση ατυχήματος, υποβοηθώντας τη σωστή ανάπτυξη των αερόσακων για την προστασία σας κατά την κρούση. Γι’ αυτό τον λόγο, εάν εμπλακείτε σε ατύχημα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σπάσει το παρμπρίζ σας, να μην ανοίξουν σωστά οι αερόσακοι και να τραυματιστείτε. 

3) Κίνδυνος τραυματισμού από θραύσματα

Εάν αποφασίσετε να επιδιορθώσετε τη ζημιά με κόλλα για ραγισμένο παρμπρίζ, είναι πολύ πιθανό να κοπείτε από τα θραύσματα που υπάρχουν στην επιφάνεια του παρμπρίζ. Οι έμπειροι τεχνικοί μας, όταν προχωρούν στην εργασία της επισκευής παρμπρίζ, χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για τον λεπτομερή καθαρισμό της επιφάνειας με το θραύσμα, πριν προχωρήσουν στην διοχέτευση της ρητίνης. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η επιτυχία της επισκευής και η απομάκρυνση οποιουδήποτε μικρού θραύσματος που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

4) Δεν επισκευάζονται όλες οι ρωγμές

Για να κριθεί επισκευάσιμο ένα θραύσμα, θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι το κρύσταλλο θα επαναφέρει πλήρως την αρχική του ανθεκτικότητα. Στην Carglass® ένα εμπρόσθιο παρμπρίζ επισκευάζεται μόνο όταν το θραύσμα έχει μέγιστο μέγεθος ενός κέρματος των 2€, απέχει τουλάχιστον 5 εκατοστά από τις άκρες του κρυστάλλου και η ρωγμή δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Σε αντίθετη περίπτωση, απαιτείται η αντικατάσταση του παρμπρίζ με νέο κρύσταλλο.

Ραγισμένο παρμπρίζ; Ελάτε στην Carglass®

Εάν έχετε ραγισμένο παρμπρίζ, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στην Carglass®. Με τη χρήση αποκλειστικής πατενταρισμένης τεχνολογίας και τις πιστοποιημένες μεθόδους μας, προσφέρουμε γραπτή εγγύηση για την εργασία μας. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με την πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών του κλάδου και σας προσφέρουμε δωρεάν την υπηρεσία επισκευής ή αντικατάσταση εμπρόσθιου παρμπρίζ, μέσω κάλυψης θραύσης κρυστάλλων. Μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο, όταν πρόκειται για την ασφάλειά σας. Ελάτε στο μεγαλύτερο εταιρικό δίκτυο επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων στην Ελλάδα!

replacement banner

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας